Alanya’da 2 ayda ortaya çıkan rakamlar şoke etti

Alanya’da 2024 yılının ilk iki ayında 3 kooperatiften toplam alınan kredi miktarı 156 milyon 119 bin TL olarak kayıtlara geçti.

Alanya’da 2 ayda ortaya çıkan rakamlar şoke etti

Kooperatiflerden alınan kredi miktarında üst limit 750 bin TL’ye yükseltilmişti. Esnaf artan maliyetlerin karşısında süre gelen ekonomik sıkıntısını ancak kooperatiflerden alabildiği kredi ile giderebiliyor. Son olarak alınan kararlar doğrultusunda kredi üst limitinin 750 bin TL’ye yükseltilmesi ve geçmiş borcu kapatma zorunluluğu olmaması esnafa can suyu oldu. Buna göre bakıldığında 2024 yılının Ocak ve Şubat aylarında kaç esnafın ne kadar kredi kullandığı merak konusu oldu.  Alanya Posta Medya’nın ulaştığı bilgilere göre bu aylarda 3 kooperatiften 217 esnaf toplamda 156 milyon 119 bin TL kredi kullandı.

ESNAF NEFES ALACAK

Buna göre 2024 yılı Ocak ve Şubat aylarında Alanya’da 3 kooperatiften alınan kredi sayısı netleşti. Başkanı Ali Akkaya’nın olduğu Alanya ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nden 107 esnaf 2024 yılı Ocak ve Şubat ayında 52 milyon 625 bin TL kredi kullandı. Başkanı Hüseyin Alataş’ın olduğu Alanya Sanayi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nden alınan kredi miktarı ise 115 dosya ile 55 milyon TL oldu. Başkanı Ali Darı’nın olduğu Alanya Esnaf Ve Sanatkârlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi’nden ise alınan kredi miktarı 95 dosya ile 48 milyon 494 bin TL oldu.

‘KREDİ YOKSA ÇARK DÖNMÜYOR’

Borçlarını kredi ile kapatan esnafların kooperatiflerden aldıkları kredi miktarları gözler önünde serildi.  Artan maliyetler ve enflasyon karşısında tek çözümlerinin kredi olduğunun altını çizen esnaflar kredi olmazsa çarklarını döndüremeyeceklerini ifade ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER