Alanya’da eğlence sektöründen ‘Müzik’ talebi

Alanya’daki eğlence sektörü temsilcileri ALTSO Başkanı Eray Erdem’i ziyaret ederek, yeni sezonda müzik açılış ve kapanış saatleri konusundaki taleplerini iletti. Erdem, “Merkezi ve yerel idarecilere durumu ileterek destek isteyeceğiz” dedi.

Alanya’da eğlence sektöründen ‘Müzik’ talebi

Alanya’daki eğlence sektörünün temsilcileri Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem’i ziyaret etti. Ziyarette ALTSO Meclis Başkanı Mehmet Kural da hazır bulundu. Sektör temsilcileri 
tatil ve eğlence amaçlı Alanya’ya gelen yerli, yabancı turistlerin saat 01.00’de müziğin kapanmasından hoşnut olmadıklarını ve bu durumun hem işlerini aksattığını hem de sektöre zarar verdiğini belirterek saatin makul seviyeye uzatılmasını talep etti. Sektör temsilcileri ayrıca son zamanlarda yaşanan krizler, artan maliyetler ve vergiler nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşadıklarını da dile getirerek bu konuda yetkililerden anlayış beklediklerini de sözlerine eklediler.  


“PANDEMİDEN SONRA GÜNCELLENMELİYDİ”
Talepleri dinleyen ALTSO Başkanı Eray Erdem, “Pandemi ile birlikte uygulanan kurallar neticesinde geriye çekilen müzik kapanış saatlerinin günün koşulları ve şehrin gerçekleri dikkate alınarak yeniden güncellenmesi konusunda sektör temsilcilerinin önerilerini aldık. Arkadaşlarımızın kapanış gibi açılış saati konusunda da makul önerileri oldu. Alanya gibi turizm merkezlerinin özellikleri, gelen turist profili, arz ve talep dengeleri gibi kriterler dikkate alınarak bazı kurallar koyulmalı. Yapılan araştırmalarda tatil amaçlı Alanya’mızı tercih eden misafirlerimizin büyük çoğunluğunun eğlence için geldiğini görüyoruz. Gerek merkezi gerekse yerel idarecilere durumu iletecek ve destek isteyeceğiz” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER