Alanya’da hafız olmaya hak kazanan öğrenciler için icazet programı düzenlendi

Alanya Müftülüğü tarafından hafızlık eğitimlerini tamamlayarak hafızlık diploması almaya hak kazanan 40 hafız öğrenci için “Hafızlık İcazet Programı” düzenlendi.

Alanya’da hafız olmaya hak kazanan öğrenciler için icazet programı düzenlendi

Konaklı Mahallesi’ndeki ALKÜ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Dr. Abdurrahman Akkuş konuk oldu. Asmaca Mahallesi Cami İmam Hatibi Hafız Muhammed Arif Durak’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından açılış konuşması yapılırken, Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Dr. Abdurrahman Akkuş tarafından günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı. Slayt gösterisi, ilahi dinletisi, hafızlık taçlarının giydirilmesi, dua ve hediye takdiminin yapıldığı programda ayrıca sanatçı Burhan Esen semazen eşliğinde ilahi ve ezgiler seslendirdi ve Kocatepe Camii İmam Hatibi Mehmet Atıcı tarafından Kur’an-ı Kerim ziyafeti sunuldu.

“HAFIZLIK ÖZVERİ İSTER, SABIR İSTER”

Program kapsamında açılış konuşmasını yapan Alanya İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan şu ifadelere yer verdi: “Alanya Müftülüğü olarak üniversiteden hastaneye, huzur evinden çocuk evlerine kadar her sahada din hizmetleri yürütüyoruz. Bütün bunların yanı sıra müftülüğümüze bağlı Kur’an kurslarında farz-ı kifaye olan hafızlık eğitimi yapılıyor. Kuran-ı Kerim bizler için hayat kitabı, şifa kaynağı, hayat ölçülerimizi belirleyen, helalin ve haramın, hak ve hukukun, hak ve batılın nasıl olacağını bizlere öğreten ilahi hidayet kitabıdır. Elbette bu kitabı ezberleyenler Allah kazında değerli ve kıymetlidir. Ezberleyenlerin hafız olanların aynı zamanda ailesi için de bir şeref ve bir yücelik. Hafızlık özveri ister, sabır ister, metanet ister ve en önemlisi aşk ister. O nedenle hafızlık çok kıymetli ve çok değerlidir. Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim eğitimi noktasında gereken hassasiyeti her zaman gösteriyoruz. Yeter ki halkımız talep etsin. Halkımız bu çalışmalarda ne kadar yanımızda yer alırsa, ne kadar bizleri motive ederse bizler de bu çalışmalarımızı daha da artırarak devam ettireceğiz inşallah. Bu vesileyle hafızlık öğrencilerimizi ve ailelerini onore ve taltif etmek için düzenlediğimiz bu programımıza maddi manevi destekte bulunan tüm hayırseverlerimize, öğrencilerimizin yetişmesinde büyük emeği olan Kur’an kursu öğreticilerimize, müftülüğümüz personeline ve siz değerli katılımcılara çok teşekkür ediyorum.” Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya’nın yapmış olduğu duanın ardından sahneye gelen hafız öğrencilere hafızlık belgeleri takdim edildi. Ardından taç ve cübbeleri giydirildi ve çeşitli hediye takdiminde bulunuldu. 30 kız ve 10 erkek öğrencinin icazet aldığı programa ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Akkuş, Yalçınkaya, Yücel, İlhan, kurum müdürleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, hayırseverler, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sunuculuğunu Personel ve İdari Mali İşler Şube Müdürü Mehmet Fatih Arslan ve Konaklı Mahallesi Sanayi Camii İmam Hatibi Selami Pekcan’ın yaptığı program iyi dilek ve temenniler ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER