Alanya’da kuraklığa çözüm için harekete geçildi

Alanya’da tarımsal sulamada sorun yaşamamak için Çökele Yaylası’nda bulunan derenin Dimçayı Barajı’na bağlanması amacıyla yapılan fizibilite çalışmasından olumlu sonuç alındı. Ziraat Odası Başkanı Göktepe, cumaya kadar Başkan Yücel’e bilgi vereceklerini söyledi.

Alanya’da kuraklığa çözüm için harekete geçildi

Alanya’da olası kuraklık sorununa önlem almak amacıyla Çökele Yaylası’ndaki derenin Dimçayı Barajı’na bağlanması amacıyla fizibilite çalışması gerçekleştirildi. Alanya Belediyesi, Alanya Ziraat Odası ve Alanya Avokado Üreticileri Birliği iş birliği ile gerçekleştirilen fizibilite çalışmasından olumlu sonuç alındı.

Çalışma ile ilgili açıklama yapan Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, “Kurak geçen bir kış mevsimi geçiriyoruz. Tarımsal üretimin devamlılığı için suyun ne kadar kıymetli olduğunu en iyi değerli üreticilerimiz bilir. Çökele Yaylası'ndan Gökbel Yaylası'na giden yolun kenarındaki derenin Dimçayı Barajı'na bağlanması için çalışma yaptık. Bu mümkün olabilir durumda. Kot farkı, mesafe ölçümü yapıldı. Akıtılacak olan güzergah belirlendi. Maliyet fizibilitesi ile suyun debisi hesaplanacak. Bu konudaki bilgileri cuma gününe kadar Başkan Yücel'e ileteceğiz. Derede haziran ayına kadar su var. Yazın yaylada örtüaltı üretim yapılıyor. Üreticileri de mağdur etmeden çalışmamız var. Dimçayı Barajı'nda doluluk oranı yüzde 40 civarında. Barajın doluluk oranına da katkı sağlarsa diye bu çalışmaları yapıyoruz. Bu hususta bizlere destek veren başta Alanya Belediye Başkanı Sayın Adem Murat Yücel olmak üzere, Sevilgen’e, yönetim kurulu üyelerimize ve üreticilerimize teşekkür ederim” dedi.
“OLUMLU SONUÇ BİZLERİ FAZLASIYLA MEMNUN ETTİ”    
Alanya Avokado Üreticileri Birliği  Başkanı Hilmi Sevilgen de, “Gökbel Yaylası’ndan yaklaşık 5-6 ay akan yağmur ve kar suyunu Dim Barajı’na bağlayabilmek için Başkan Yücel’in vermiş olduğu mühendis ve teknik ekiplerle Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe ile yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde olumlu sonuçların çıkmış olması gerek Dim Barajı’na büyük katkı sağlaması gerek kuraklık karşısında sulama suyuna destek olması gerekse hızla büyüyen Alanya’mızın ileriki yıllarda karşı karşıya kalabileceği içme suyu sıkıntısını giderecek olması sebebiyle çıkan olumlu sonuç bizleri fazlasıyla memnun etti. Başta Yücel’e, Göktepe’ye, yönetimine Avokado Üreticileri Birliği üyelerine bu projeye destek verdiklerinden dolayı teşekkür ederim. Allah’ın izni ile en kısa zamanda Gökbel suyunun Dim Barajı’na bağlanmasını dilerim” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER