Alanya’nın 2 lezzeti tescil yolunda

Akdeniz'in 'coğrafi işaret' haritasını çıkarıldı. Antalya’da haritadan 16 ürünün 4’ü Alanya’dan çıktı. Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa ise Alanya’da fıstıklı limonatanın ve Alanya keçiboynuzunun da tescil beklediğini söyledi

Alanya’nın 2 lezzeti tescil yolunda

Antalya’da coğrafi işaret tescili alan ürün sayısı 16 olarak kayıtlara geçti. Kent toplam 16 ürünle haritada yerini aldı. Bu 16 ürünün 4’ünün ise Alanya’ya ait olduğu belirlendi. Alanya’da patent alan 4 ürün ise Alanya Avokadosu, Alanya Yenidünyası, Alanya Gülüklü Çorbası ve Alanya Muzu oldu. Alanya yöresine ait fıstıklı limonata ve Alanya Keçiboynuzu ise patent almak için başvuru sürecinde.
ANTALYA’NIN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ
Alanya avokadosu, Alanya gülüklü (hülüklü) çorbası, Alanya yenidünyası, Alanya Muzu, Antalya piyazı, Antalya tavşan yüreği zeytin, Antalya Bergamot Kabuğu Reçeli, Antalya Turunç Kabuğu Reçeli, Döşemealtı El Halısı, Gazipaşa Çekirdeksiz Narı, Korkuteli Karyağdı Armudu, Manavgat Altın Susamı Finike portakalı, Korkuteli karyağdı armudu, Antalya Kabak Tatlısı, Antalya Paça Çorbası, Antalya Serpme Böreği yer alıyor. Öte yandan Alanya Fıstıklı limonata ve Alanya Keçiboynuzu için tescil başvurunda bulunurken Antalya ise Antalya Hibeşi için tescil başvuru yaptı.
AKDENİZDE TESCİL SAYILARI
Akdeniz’de coğrafi işaret tescilli ürün sayısı bakımından 25 ürünle Kahramanmaraş ilk sırada. Hatay 23 Mersin 21, Adana 20, Isparta 17, Antalya 16, , Burdur 14, Karaman 11, Osmaniye 6 olarak sıralanıyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
1
1 - 4 ay Önce

1