Alanya’ya çağrı yapıldı: Bu detaylara dikkat edilmezse risk artıyor

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe tarımsal ilaçlamada dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı. Göktepe ilaçların ruhsatlı olması gerektiğinin altını çizdi.

Alanya’ya çağrı yapıldı: Bu detaylara dikkat edilmezse risk artıyor

Alanya’nın lokomotif sektörlerinden tarımda en dikkat çeken nokta ise tarımsal ilaçlama. Ürünler için büyük önem taşıyan ilaçlama sadece ürünler için değil tüketici için de önemli bir unsur. Özellikle sağlık için tehdit olabilecek ilaçlama da hijyen ve ilaçların doğru kullanımı riski ortadan kaldırıyor.

HİJYEN VE KURALLAR ÖNEMLİ

Tahir Göktepe açıklamasında ruhsatlı ürün kullanımına dikkat çekti. Göktepe ,” Bizim tarımsal üretimde önceliğimiz kimyasal mücadele değil. Biyolojik, biyoteknik mücadele sistemleri ve kültürel mücadele sistemlerini kullanarak tarımsal üretim yapmak. Kimyasal ilaçlar kullanıldığında ister istemez sorunlar yaşanıyor. İlaç kullanımı ve hasat arasında süre çok önemlidir. İlaçların ruhsatlı olması çok önemlidir. Ekonomik olarak üretimi yapan üreticilerimiz de ekonomik zarar eşiğine gelmeye başlamış ürünlerdeki haşere zararı, fungal hastalıklar da en önemli şey bu ürünleri tüketen kişilerin kronik zehirlenmeye maruz kalmaması için gereken ilaçları kullanmaya dikkat etmelidirler. Üreticilerimize çağrımız mutlaka ruhsatlı ürün kullansınlar, ilaçlama ve hasat arasındaki süreye dikkat etsinler. İlaçlama sırasında maske kullansınlar ve sonrasında da mutlaka hijyene dikkat etsinler” dedi. -

YORUM EKLE