ALKÜ Spor Bilimleri'nden REKÇAD'a destek

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin katkılarıyla düzenlenen 3. Uluslararası Rekreasyon ve Spor Yönetimi Kongresi sona erdi.

ALKÜ Spor Bilimleri'nden REKÇAD'a destek

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi ile Rekreasyon Çalışmaları ve Araştırmaları Derneği’nin (REKÇAD) “rekreasyon: farklı yönet, iyi yaşa” temasıyla düzenlenen 3. Uluslararası Rekreasyon ve Spor Yönetimi Kongresi Club Calimera Serra Palace’da gerçekleştirildi. Dünya Rekreasyon Derneği Başkanlığını da yapmış olan Prof. Dr. Atara Sivan, Leisure Sciences dergisinin yardımcı editörlüğünü yapan Prof. Dr. Rasul A. Mowatt ve Kuzey Karolina Üniversitesi Parklar, Rekreasyon ve Turizm İşletmeciliği Bölümü öğretim üyesi Dr. KangJae “Jerry” Lee gibi alanında uluslararası deneyimli uzman davetli konuşmacılar, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi ÇORABATIR ve Tureks Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü Nergis ASLAN’ın yer aldığı kongreye, ülkemizin spor bilimleri alanında ulusal/uluslararası akademisyen, bakanlık temsilcileri, spor federasyonları ve sektör yöneticileri katıldı. Kongrede, “Rekreasyon ve Spor Yönetimi” ile ilişkilendirilebilecek tüm konularda bildiriler sunuldu. Ayrıca kongrede, ALKÜ adresli hazırlanan 28 bildiri sunuldu.

KONGRE 4 GÜN SÜRDÜ

4 gün boyunca süren ve 250 kişinin katılım sağladığı kongrede bir konuşma gerçekleştiren Rekreasyon Çalışmaları ve Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Gürbüz, çağımızda önemli bir gereklilik haline gelen hareketsizlik ve buna bağlı oluşan ciddi hastalıkların önlenmesi için, alan uzmanlarının “deneysel, gözlemsel ve metodolojik” araştırmalarının harmanlandığı çalışmaların; bireylerin serbest zamanlarında yapabilecekleri düzenli ve programlı fiziksel aktivitelerin; sosyalleşme, yaşam kalitesi artışı, fizyolojik ve psikolojik iyi oluş, mutluluk, yaşam doyumu gibi birçok çıktısının ortaya konulacağı önemli bir kongre olacağını dile getirdi. Kongrenin en önemli çıktısının ise, bildirilerin ve davetli konuşmaların sonuçlarının devlet, özel sektör uzmanları ve halkla paylaşımı olduğunu ve bu sebeple büyük mutluluk duyacağını belirterek; çalışmaların ileriye dönük ulusal/uluslararası çaptaki projelerin ortaya çıkarılmasına rehberlik edeceğini söyledi. Gürbüz, desteklerinden dolayı ALKÜ yönetimine teşekkür etti.

DEKAN GÜNGÖRMÜŞ: “28 BİLDİRİYLE KATKI VE KATILIM SAĞLADIK”

Kongrede ALKÜ ailesi olarak 28 bildiriyle katkı sunulduğunu ifade eden Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı ve REKÇAD Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hamdi Alper Güngörmüş, “Üniversitemizin destek verdiği böylesi önemli bir organizasyonun içinde olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduk. Kongreye öğretim üyelerimiz, lisansüstü ve lisans öğrencilerimizle katlım sağladık ve 28 bildiri sunduk. Kangrenin şehrimize yakın olması büyük bir şanstı bizim için. Akademik personel ve öğrencilerimizin alanın en güçlü kongrelerinden birinin içinde olması, şehrimiz ve ülkemiz temelli çalışmaların bu kongrede alanyazına kazandırılması; gelecek açısından önemli tecrübelerin ortaya çıkmasına bir vesile olacaktır. Başta sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem KALAN olmak üzere, süreç içerisinde destek olan herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER