ALKÜ’lü boksör Seren Ay Çetin'in hedefi altın kemer

Boksta dünyanın en büyük kemer organizasyonu olarak anılan WBC'nin gümüş kemerini kazanan ilk Türk kadın boksör olan ALKÜ öğrencisi Seren Ay Çetin, bundan sonraki hedefinin altın kemeri kazanmak olduğunu söyledi.

ALKÜ’lü boksör Seren Ay Çetin'in hedefi altın kemer

WBC (Dünya Boks Konseyi) dünya şampiyonluğunu 2 kez kazanan Eva Voraberger'u 13 Mayıs'taki karşılaşmada yenerek kemeri kazanan Seren Ay Çetin, öğrencisi olduğu Alaattin Keykubat Üniversitesi'ni (ALKÜ) ziyaret etti. Serdar Avcı'nın antrenörlüğünü yaptığı boksör Seren Ay Çetin, burada Rektör Ekrem Kalan, öğretmenleri ve öğrenci arkadaşları tarafından karşılandı.

KALAN,”HAKLI GURUR YAŞIYORUZ”

Düzenlenen basın toplantısında ilk olarak konuşan Rektör Ekrem Kalan, “Bir haklı gururun,  başarının örneğini gördük. Alanya Alaattin Keykubat Üniversitesi Spor Bilimler Fakültesi öğrencisi olan Seren Ay Çetin WBC’nin organize etmiş olduğu Gümüş Kemer Turnuvasında rakibini nakavt ederek ülkemizde ilk defa kadın olarak gümüş kemerimizi getirdi. Bizleri ülke olarak sevince boğdu. İnşallah altın kemerle de yine karşınıza çıkacağız” dedi.

“ASIL HEDEFİM DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU”

Seren Ay Çetin ise, “ Benim asıl hedefim her zaman dünya şampiyonluğu oldu. Bu bir başlangıçtı. Bu kemerin önemi Türk tarihi için bir ilk olması. Bu yüzden bu kemer benim için önemli ama çok daha büyük hedeflerim var. Yine okulumun ismini eteğimde gururla taşıyacağım. Okuluma bu gururu tekrar yaşatacağım.Çok güzel mesajlar alıyorum. Okulumda ki arkadaşlarımdan güzel mesajlar aldım. ‘Seninle gurur duyuyoruz. Benim belki de adımı bilmiyorsun ama izlerken gözlerimiz doldu’ gibi mesajlar aldım. Çok mutlu oldum. Başarı zaten gelecek, bunun için çalışıyoruz, emek veriyoruz. Önemli olan elde ettiğimiz başarı ne kadar takdir ediliyor. şin en çok mutlu eden kısmı burası. İnşallah altın kemeri de alıp geldiğimde hep beraber gururlanırız.” Diye konuştu. 

“RAKİBİ AMANFA SERRANO OLACAK”

Antrenör Serdar Avcı ise Seren Ay Çetin'in Türk tarihinde bir ilki gerçekleştirdiğini vurguladı. Daha önce bu kemeri ülkeye getiren hiç kimsenin olmadığını ifade eden Avcı, "Seren Ay Çetin, WBC gümüş kemeri alarak ilk 15'e girdi ve Dünya Şampiyonasına gitme hakkı kazandı. Şimdi bunun için çalışacağız. Bu altın kemeri de ülkemize getireceğimize söz veriyorum. Ciddi bir hazırlık süreci geçireceğiz. Dünya şampiyonluğu ünvan maçında Seren Ay Çetin’in  rakibi çok ünlü bir isim olacak. Buradan şimdiden ismini söyleyebilirim. Tahmini olarak Amanda Serrano rakibimiz olacak. Kendisi kadın boksunda dünyanın sembolü. Hedefimiz onu nakavt etmek. Kendisine de buradan bir gönderme yapalım. Şimdiden yavaş yavaş kendisine hazırlanıyoruz. Son maçında çok iyi bir performans gösterdi. Ama biz ondan daha iyi olacağız. Seren Ay ondan daha iyi olacak. 1,5-2 yıl gibi bir zaman içerisinde onunla mutlaka karışılacağız. Bizimle karşılaşmak zorunda kalacak. Çünkü en iyisinin Seren Ay olduğunu şimdiden söylüyorum. Bunu dünya kadın boksun terminatörü Seren Ay Çetin'in görecek” dedi.  Toplantının ardından Rektör Kalan, Çetin ve Avcı'ya plaket ve çiçek takdim etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER