Başkan Akkaya Alanyalı taksicilerin sorunlarını aktardı

Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya katıldığı Kentsel Ulaşım Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı’nda taksici esnafının sorunlarını dile getirdi. Özellikle elektrikli scooterlara değinen Akkaya, ticari ömrünü tamamlamış safari ciplerine de dikkat çekti

Başkan Akkaya Alanyalı taksicilerin sorunlarını aktardı

Antalya Kentsel Ulaşım Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı, Antalya Valisi Hulusi Şahin Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Alanya’dan Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya da katıldı. Toplantının verimli geçtiğini ifade eden Akkaya, sorunları doğrudan kendilerine iletme fırsatı verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Akkaya yaptığı yazılı açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde AESOB Başkanımız sayın Adlıhan Dere‘nin, Antalya Valimiz nezdinde yapmış olduğu girişimler sonucunda, Antalya Valimiz sayın Hulusi Şahin başkanlığında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, Antalya Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Karayolları 13. Bölge Müdürü, Ulaştırma 6. Bölge Müdürü, Kamu Kurum ve Kuruluşları Müdürleri ve Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar ilçelerimizde bulunan şoförler odası başkanlarının katılımıyla ilk defa bu kadar çok katılımcının yer aldığı Antalya Kentsel Ulaşım Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda ilimiz genelinde yaşanan trafik sorunları ile ilgili tüm aksaklıklar ve sorunlar dile getirilmiş ve Toplantıya Başkanlık eden sayın Valimizce gerekli talimatlar verilmiştir. Toplantıda dile gelen en önemli sorunlardan birisi olan elektrikli scooterlar konusunda gerekli çalışmaların yapılıyor olması ve onlarca scooterın trafikten men edilmesi trafik sorunu açısından sevindiricidir. Söz konusu toplantının, gerçekleşmesine büyük emek sarf eden AESOB başkanımız sayın Adlıhan Dere’ye, bizlere yaşadığımız ilçede ulaşımda karşılaştığımız sorunları direk iletme fırsatı veren Antalya Valimiz sayın Hulusi Şahin’e, toplantıya katılan tüm kurum temsilcileri ve oda başkanlarına teşekkür ederim. Oldukça verimli geçen ve trafik ile ilgili tüm sorunların tartışıldığı toplantı da birçok konu da sayın valimizce talimatlar verilmiştir. Toplantıda en çok gündeme gelen ortak sorunlardan biri elektrikli scooterlardı. Bizlerinde üstüne basa basa dile getirdiğimiz ilçemizde de trafik açısından büyük tehlike oluşturan elektrikli scooterlarla ilgili sayın valimizin talimatı ile son günlerde basında da geniş yer bulan hem Antalya kent merkezinde hem de ilçelerde yapılan denetimlerin devam etmesini kurallara uymayanların trafikten men edilmesini elbette ki destekliyor, sayın valimize teşekkür ediyoruz.
Ayrıca; ilçemizde mekanik ömrünü tamamlayan araçlarla yapılan cip safari araçlarının geçtiğimiz yaz sezonunda ölümle sonuçlanan ve gerek yerel basında gerekse ulusal basında büyük yer alan kazalara karışması bölgemiz turizmi açısından oldukça tehdit içerdiğini; cip safari yapacak araçlarla ilgili birtakım standartlar belirlenmesi gerektiğini ifade ettik. Bu araçların kontrolsüzce çalışmaya devam ettikleri sürece önümüzdeki turizm sezonunda da asla istemediğimiz acı olayların yaşanmasına sebebiyet vereceklerdir. Sayın Valimizden bu konu da acil önlem alınmasını arz ettik. Yine ilçemiz trafiğini çok büyük oranda sıkıntıya sokan ilçemizde ‘Gezi Treni’ adı altında lastik tekerli bir traktör tarafından çekilen tren görünümlü bir römorktan oluşan söz konusun aracın Karayolları Trafik Yönetmeliğine aykırı olduğu, uzunluk ve genişliği fazla olması sebebiyle araç ve yaya trafiğini tehlikeye soktuğunu, trafik akışını engellediğini belirttik. İlçemiz ulaşım sektöründe trafiği olumsuz etkileyen konuların başında yer alan hususları iletme fırsatı yakaladığımız toplantıda diğer hususlarla ilgili sorunlarında en kısa sürede çözüme kavuşarak ilçemiz ulaşımın daha kontrollü ve düzenli bir hale gelmesini diliyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER