Başkan Yücel öğrencilerle söyleşide bir araya geldi

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Eczacı Güzin Velittin Bekrioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Öğrencilerin fikir ve görüşlerini dinleyen Başkan Yücel, “Her şeyin başı eğitim düsturu ile eğitime verdiğimiz desteğe devam ediyoruz.” dedi.

Başkan Yücel öğrencilerle söyleşide bir araya geldi

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, haftanın ilk gününde öğrencilerle buluştu. Eczacı Güzin Velittin Bekrioğlu Lisesi’nde düzenlenen söyleşi programına katılan Başkan Yücel; öğretmenler, veliler ve öğrencilerle bir araya geldi.

BAŞKAN YÜCEL ÖĞRENCİLERE SESLENDİ

Burada bir konuşma gerçekleştiren Başkan Yücel, eğitime verdikleri öneme dikkat çekerek öğrencilere hem yapılan çalışmaları anlattı hem de tavsiyelerde bulundu. Başkan Yücel, “Öncelikle tüm Türkiye’de şehrimizi temsil ederek birçok başarı kazandınız, hepinizi tebrik ediyorum. Bizler de her fırsat bulduğumuzda öğrencilerimizle bir araya geliyor ve onlarla vakit geçirmeye çalışıyoruz. Bu şehrin vizyonunda, misyonunda ve gelişiminde herkesin olduğu gibi sizlerin de hakkı ve desteği var. Onun için de şehrin tüm renklilikleri ile o şehre yön vermeye çalışıyoruz. Yerel yönetim olarak biz, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri ile ve burada bulunan öğrencilerimizle istişare ederek bu şehri geleceğe hazırlıyoruz.” dedi.

BAŞKAN YÜCEL, “NE OLURSANIZ OLUN EN İYİSİ OLUN”

Öğrencilere eğitim öğretim süreçleri ve hayatları ile ilgili tavsiyelerde bulunan Başkan Yücel, “Neden bu kadar uzun süredir başkanlık yapıyorum? İşimi çok sevdiğimden, insanlara hizmet etmeyi çok sevmekten ve halka hizmet etmek hakka hizmet etmek düşüncesi ile çalışmayı üretmeyi sevdiğim için. İnsanlığa yapılan hizmetler hiç bir zaman hiç bir şeyle kıstas edilemez. Onun için biz de işimizden keyif alarak bu zamana kadar hizmet ettik. Biz çocuklarımızı derslerle sınavlarla hep yarıştırırız ama ben hep şunu söylerim. Mutlaka ve mutlaka sevdiğiniz işi yapın. Ben sevdiğim işi yaptığım için haftanın ilk günü ve ilk saatlerinde sizlerle beraberim. Hiçbir zaman meslek gruplarınızdan sevdiğiniz işten vazgeçmeyin. Meslekleri küçümsemeyin. Ne olursanız olun, en iyisi olun.” şeklinde konuştu.

BAŞKAN YÜCEL, “BİZİM İDEALİMİZ BU ŞEHRİ DÜNYANIN EN MUTLU ŞEHRİ YAPMAKTIR”

Alanya’nın ülkemizin en çok göç alan şehirlerinin başında geldiğinin altını çizen Başkan Yücel, “Bazıları doğduğun şehir mi doyduğun şehir mi derler. Bizim hem doğduğumuz hem de doyduğumuz şehir Alanya. Biz bu memleketi çok seviyor, burada yaşamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Alanya, Selçuklu’ya başkentlik, Osmanlı’ya liman şehirliği ve Cumhuriyetimize de turizmle büyük katkılar sağlayan bir şehirdir. Ülkemizin en fazla nitelikli göç alan üç şehrinden birisidir. Çeşitli dillerin, dinlerin, kültürlerin ve medeniyetlerin birleştiği bir şehirdir. Ben 8 yıl önce belediye başkanı olduğum günden beri 76 bin resmî nüfus artışı olmuş. Hemen yanımızda Gazipaşa var orası 1500 büyümüş. Biz 8 yıl içerisinde bir buçuk Gazipaşa kadar büyümüşüz. Çok hızlı değişiyoruz, çok hızlı gelişiyoruz. Bizim yerel yöneticiler olarak bir amaçlarımız vardır, halkın refah seviyesini en üst düzeye çıkarmak gibi. Sosyal yaşantının bu kadar fazla olduğu, bu kadar göç alan bir şehirde suç oranı düşük. Alanya’mızın ne kadar huzurlu ne kadar mutlu ve ne kadar da güvenli bir şehir olduğunu görüyorsunuz. Bizim idealimiz bu şehri dünyanın en mutlu şehri yapmaktır.” dedi.

BAŞKAN YÜCEL ”HER ŞEYİN BAŞI EĞİTİM”

Başkan Yücel konuşmasına, “Az önce öğretmenlerimizle görüşürken öğrenci sayısında biraz düşüş olduğunu söylediler. Bizim en büyük eksiğimiz ara eleman yetiştirilmesiydi. Bu sene 4500’ün üzerinde meslek okulları açıldı. Üniversitelerde okuyanların ara eleman olarak çalışmakta zorlandığı için biz de herkes mühendis olmak, doktor olmak zorunda değil anlayışı ile her zaman meslek yüksek okullarına yönlendirme yaptık. Bu şehirde de çok sayıda öğrencimiz meslek yüksek okullarına başladı. Bizlerde bu durumdan son derece mutluyuz.” diyerek devam etti.

BAŞKAN YÜCEL’DEN ÖĞRENCİLERE ÖDEV

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, öğrencilerin fikir ve görüşlerini almak için bir de ödev verdi. Bir ay sonra ödevi geri alacağını belirten Başkan Yücel, Alanya’nın sorunlarını, taleplerini, yeni projeleri ve fikirleri içeren geniş çaplı bir raporu öğrencilerin hep birlikte hazırlamasını istedi. Başkan Yücel daha sonra okulun spor salonunda incelemelerde bulundu. Dart, masa tenisi, bisiklet, tırmanış, badminton gibi pek çok spor eğitiminin yapıldığı salonu çok beğenen Başkan Yücel, okul yönetiminin isteği doğrultusunda eksiklerin de kısa sürede giderileceğini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER