CHP’li Erkan Demirci’den Onkoloji Hastanesi için çağrı

CHP’li Alanya ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erkan Demirci, ilçeye yapılması planlanan Onkoloji Hastanesi ile ilgili yetkililere çağrıda bulundu. Yetkililerden zemin suyunu bahane etmemelerini isteyen Demirci, 30 dönümlük alanın altının otopark olarak planlanmasını önerdi.

CHP’li Erkan Demirci’den Onkoloji Hastanesi için çağrı

Önceki düzenlenen Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (EAH) yakınında belirlenen alana Onkoloji Hastanesi yapılması için hazırlanan imar planı değişikliği kararı görüşülmüştü. Madde İYİ Parti Grubu’nun ret oyuna karşılık madde oy çokluğu ile kabul edilmişti. 
“TEREDDÜTLER OLMASINA RAĞMEN EVET OYU VERDİK”
Meclisin ardından bugünkü CHP İlçe Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılan CHP’li Alanya ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erkan Demirci, imar planı değişikliği kararı ile ilgili açıklama yaptı. Demirci, “Önceki günkü belediye meclisinde alınan karar mevcut Alanya EAH’ın güneyindeki kentsel park alanının Onkoloji Hastanesi yapılmak üzere imar planı değişikliği yapılarak sağlık tesis alanına dönüştürülmesine yönelikti. Bilhassa yer seçimi konusunda bazı teknik tereddütlerimiz olmasına rağmen Alanya için ihtiyaç olan bir yatırım olduğunu biliyorum. Birçok insanın Antalya’ya gidip geldiğini, derdine deva aradığını ve çok rezillikler çektiğini bildiğimiz için faydalarının zararından daha fazla olacağını düşünerek bu hususta evet oyu verdik. Oy çokluğu ile büyükşehir meclisinden geçti ama teknik tereddütlerimizi de ifade etmek istiyorum. 2015 yılında da Alanya Belediye hizmet binasına ilişkin aynı bölgede imar değişikliği planı yapılmıştı. O dönemde de biz kent meydanı projesi yapılacağı hatırına evet oyu kullanmıştık. İlk hazırlanan projede 2 kat bodrum otoparkı varken zemin suyunun yüksekliği gerekçesiyle bir kata indirilerek proje yapıldı. Hala iddia ediyoruz ki Alanya Belediyesi oraya taşındığı zaman ciddi bir trafik sorunu oluşacak. Otopark alanı belediye personelinin araçlarının bile ihtiyacını karşılamayacak. Bunun üzerine yaklaşık 70 dönüm alanda Alanya EAH yapıldı. Orada da benzer sorunlar hala yaşanıyor. Sonradan sağlık tesisine dönüşen bir bölge olduğu için otopark sorunu var. Günlük belki 10 bin insan girip çıkıyor. Bunun üzerine Alanya’nın yararına olacak bir Onkoloji Hastanesi getiriyoruz. Yetkililerden ricam, lütfen bu hastane yapılırken zemin suyunu bu kez bahane etmesinler. Bu hükümet denizin ortasına havalimanı yapmakla övünüyor. Burada 2 kat otopark yapılması mühendislik bilimi kullanılırsa gayet mümkün. Bir miktar maliyet artabilir. Bu maliyetten kaçınmasınlar ve planlanan 30 dönümün altını tamamen otopark olarak planlasınlar. Bütün halk bundan faydalansın ve o bölgede otopark sorunu çözülsün” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER