Öğrencilerden Alanya Belediyesi Güneş Enerji Santraline ziyaret

TED Alanya Koleji’nden 70 öğrenci Alanya Belediyesi GES 1-2-3-4 Projelerini yerinde inceledi. Çevreci öğrenciler, yenilenebilir enerjinin önemi hakkında alanında uzman personellerden bilgi aldılar.

Öğrencilerden Alanya Belediyesi Güneş Enerji Santraline ziyaret

Alanya Belediyesi tarafından 2017 yılı Temmuz ayı itibariyle devreye alınan Alanya Belediyesi Güneş Enerji Santralleri (GES 1-2-3) ve 26 Aralık 2019 tarihinde yapım işi tamamlanarak faaliyet başlayan Alanya Belediyesi GES-4 projesi TED Koleji öğrencilerini ağırladı. 9 ve 10’uncu sınıftan toplam 70 lise öğrencisinin katılım sağladığı teknik gezi öğretmenler eşliğinde ile gerçekleştirildi.

LİSELİ ÖĞRENCİLER YENİLENEBİLİR ENERJİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Alanya Belediyesi GES 1-2-3-4 alanlarını ziyaret eden çevre dostu öğrencileri teknik olarak bilgilendirilmesi için Elektrik ve Elektronik Mühendisi Ekrem Çetin ve Çevre Mühendisi Ayşe Erbayrak da geziye katıldı. Mühendisler, yenilenebilir enerji kaynaklarının önemi, güneş enerjisinden nasıl elektrik üretildiği, elde edilen enerjinin ne şekilde şebekeye aktarıldığı konularında öğrencilere detaylı teknik bilgiler verdi.

ÖĞRENCİLER FARKINDALIK KAZANDI

Alanya Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Sevda Çapa da teknik geziye katılan çevre dostu 70 lise öğrencisine eğitim sonrasında Alanya Belediyesi’nin yeni kurulması planlanan GES tesisleri hakkında bilgiler verdi. Öğrenciler merak ettikleri pek çok soruya detaylı cevaplar bulurken, eğitim sonrası söyleşi sırasında yenilenebilir enerji kaynaklarının çevresel faydaları, Alanya kent ölçeğinde yürütülmekte olan çevre çalışmaları ve enerji verimliliği konularında bilgi sahibi oldular. Öğrencilerle gerçekleştirilen uygulamalı eğitim programı ile çevre farkındalığına katkı sağlandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER