Paşa Özkan servisçi esnafının sorunları için 6 maddelik talepte bulundu

Alanya Minibüsçüler Odası Başkanı Paşa Özkan, Türkiye Şoförler Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın'a servis araçlarının sorunları ve çözüm önerilerini içeren dosya sunarak destek istedi.

Paşa Özkan servisçi esnafının sorunları için 6 maddelik talepte bulundu

Alanya Minibüsçüler Odası Başkanı Paşa Özkan, "Türkiye Şoförler Otomobilciler Federasyonu Başkanımız  Fevzi Apaydın'a servis araçlarımızın sorunları hakkındaki kapsamlı dilekçemizi sunarak, talep ve görüşlerimizi ilettik" dedi. Özkan'ın sunduğu dosyada şu talepler yer aldı:
- Öğrenci servis araçlarımızın 12 yaşlarının kalıcı olarak 20 yaş olarak güncellenmesi,
- Taşımalı eğitim modüllerinin bir an önce 2019-2020 Eğitim Öğretim dönemindeki haline getirilmesi, 
- Ticari araçların akaryakıtta KDV'den muaf tutulması, 
- Anlık gelişen mazeretler nedeniyle (sağlık vb.) araçta yapılan şoför değişikliği durumunun SGK'ya bildirmesi için en azından bir iki gün muafiyet sağlanması,
- Ticari araç şoförlerinde 69 olan yaş sınırının okul servis araçları şoförleri için de 69 yaş olarak revize edilmesi ve genelgeye eklenmesi,
- Özel eğitim okullarının servis araçlarındaki rehber personelin ücreti asgari ücret ile  birlikte artmaktadır ancak ihaleden dolayı araçların gelirinde herhangi bir değişiklik olmamaktadır. Bu durumda aynı araçta çalışan şoförün maaşı sabit kalırken, rehber personeli maaşı artmaktadır. Bu nedenle özel eğitim okulları ve taşımalı eğitim servisi yapan, şoför çalıştıran esnafımızın yevmiyelerinin asgari ücret artışı oranında  ihaleye çıkmaksızın artırılması gerekmektedir. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER