Saldırılar artıyor, güvende değiller: Alanya artık yeter dedi!

İzmir'de yaşanan trajik olaylar üzerine Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya, taksicilere yönelik artan şiddet vakalarını kınadı ve yetkililere çağrıda bulundu. Akkaya, son günlerde yaşanan cinayet ve darp haberlerinin endişe verici olduğunu belirterek, taksici meslektaşlarının güvenliğinin sağlanması için acil önlemlerin alınmasını talep etti.

Saldırılar artıyor, güvende değiller: Alanya artık yeter dedi!

Geçtiğimiz günlerde İzmir’de bir taksici, yolcu tarafından silahla vurularak hayatını kaybetmiş, bir diğer taksici ise aldığı bir kadının yakını tarafından darp edilmişti. Bu üzücü olayların ardından konuşan Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya, “Öncelikle İzmir’de ekmeğini kazanırken müşterisi tarafından canice vurularak öldürülen taksici kardeşimize Allah’tan rahmet, acılı ailesine sabırlar diliyorum. Darp edilen taksici arkadaşımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi. Taksi şoförlerinin gece gündüz demeden toplumun hizmetinde olduğunu vurgulayan Akkaya, bu tür saldırıların kabul edilemez olduğunu belirtti. Akkaya, “Vatandaşların güvenli ulaşımını sağlamak için gece gündüz demeden her şartta çalışan ve toplumun tüm kesimlerine hizmet veren taksici esnafımıza yönelik bu tip cinayet ve darp olaylarını tüm şoför camiamız adına şiddetle kınıyorum” ifadelerini kullandı.

“BAKANLAĞIMIZCA GEREKLİ ÇALIŞMALAR BAŞLATILMALI”

Akkaya, taksicilerin güvenliği için hükümetin acil önlemler alması gerektiğini belirterek, “Hiçbir güvenlik tedbiri olmadan gece gündüz çalışan taksici esnafımızın güvenliği için ilgili bakanlığımızca gerekli alt yapı çalışmalarının başlatılmasını diliyorum” çağrısında bulundu. Taksi şoförlerine yönelik şiddetin artmasıyla birlikte, meslektaşlarıyla dayanışma içinde olduklarını vurgulayan Ali Akkaya, taksici esnafının güvenliğinin sağlanması için tüm paydaşların bir araya gelerek çözüm bulması gerektiğinide sözlerine ekledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER