Yücel: ‘Kangren olan sorunların tamamını çözeceğiz’

Belediye meclisinde konuşan Başkan Yücel, yakında Alanya ile ilgili Ulaşım Master Planı’nı kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi. Yücel, “Her projenin arkasında durarak bunların hepsini paylaşacağız. Kangren olan sorunların tamamını çözeceğiz” dedi.

Yücel: ‘Kangren olan sorunların tamamını çözeceğiz’

Alanya Belediyesi’nin aylık olağan meclis toplantısı düzenlendi. Belediye Meclis Salonu’ndaki toplantıya Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlık etti. Meclise MHP Grubu’ndan Kerim Aydoğan, Mustafa Toksöz, Emine Çalış, AK Parti Grubu’ndan Mehmet Ali Kiriş, Ali Rıza Kayacı, İYİ Parti Grubu’ndan Hasan Basar ile Didem Dim Özaltın mazeret bildirerek katılmadılar. 


"ÇEVRE İLÇE BELEDİYELERE DE DESTEK VERDİK”
Mecliste konuşan Başkan Yücel, sözlerine Alanya'da yaşanan aşırı yağış, fırtına, kar yağışı ve soğuklar sonucu zarar uğrayan çiftçi, esnaf ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak başladı. Yücel, “Geçen hafta sonu son 70 yılın metrekareye en fazla yağışın üst üste 2 gün düştüğü bölge olduk. Ardından 2-3 gün yüksek kesimlere kar yağması nedeniyle inanın çok büyük kar kütlesi ile karşılaştık. Bu bizim su kaynaklarımız için velinimet ama olumsuz hava şartlarından dolayı kaydedeğer kadar büyük olmasa da çiftçilerimizin ekonomik zararları oldu. Biz de tüm yollarda ve tahriplerden dolayı veya sanat yapılarının bertaraf olmasından dolayı birçok mücadele ettik. Bunlar olmasa iyiydi ama bu belediye olarak bizi planlamamızdan neredeyse 3 ay geriye attı. Aynı zamanda çevre ilçe belediyelere de elimizden gelen desteği vermeye çalıştık. Her zaman elimizde olanı paylaşmaya çalıştık. Bundan sonra da paylaşmaya hazır olacağız” dedi. 
“EKSİK AŞILARINIZI TAMAMLAYIN”
Alanya’da pandeminin henüz sona ermediğine dikkat çeken Başkan Yücel, vatandaşlardan eksik aşılarını tamamlamalarını, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını istedi. Yücel vatandaşların üç aylar ve Regaib Kandili’ni de kutladı.
“YAYA VE BİSİKLET İÇİN KULLANACAĞIZ”
Çeşitli komisyonlardan gelen maddelerin görüşülmesiyle devam eden meclisin dilek ve temenniler bölümünde konuşan İYİ Partili Hacı Mevlüt Zavlak, iskele bölgesinde bulunan gişelerin trafik sıkışıklığına neden olduğunu, bunun yerine parkomat sistemine geçilip geçilemeyeceğini sordu. Zavlak, ayrıca kaymakamlıktan DSİ’ye giden yolun sıkışık günlerde açılıp açılamayacağını da sordu. Başkan Yücel, “Kargıcak’tan gelen bisiklet yolunu meydana giriş amacıyla yaya ve bisiklet için kullanacağız. Gişeler 15 gündür 2 gişeye çıktı. Bir Ulaşım Master Planı’mızın olması gerekiyordu. Birkaç gün içinde de master plan ile ilgili sözleşmemizi yapıyoruz. Karayolları ile istişarelerimiz devam ediyor. Alanya’nın artık ulaşımla gerek taşıt gerek yaya gerek bisiklet uygulamalarını kamuoyuyla paylaşıma açacağız” diye konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER