Zavlak kumbaradaki giysilerin satıldığını iddia etti

Alanya Belediye Meclis Üyesi Nazmi Zavlak, bugün yapılan meclis toplantısında Alanya Belediyesi yönetimine bazı sorular yöneltti.

Zavlak kumbaradaki giysilerin satıldığını iddia etti

Zavlak, “Alanya Belediyesi’nin hizmetleri arasında bilinen, ‘kent halkının yardımlaşmasına ve dayanışmasına vesile olunuyor’ sloganıyla yapmış olduğu Giysi Kumbarası hizmeti diye bildiğimiz, şehir merkezinde 276 adet kumbara kutusu bulunan, 29.04.2021 tarihinde 766 numaralı encümen kararıyla, 07.05.2021 tarihinde yerel gazetede de yayınlanarak kullanılmış giysiler, kıyafetler ve tekstil ürünleri adı altında 3 yıllığına 580 bin TL’ye AJ İnternational Group İthalat İhracat Sanayi LTD. ŞTİ’ne  ihale edindiği tespit edilmiştir.

Vatandaşlarımızın manevi duygular içerisinde kıyafet yardımı yaptıkları, ihtiyaç sahibi kişilere gittiğini bildiği de kamuoyu tarafından bilinmektedir. Bu hizmet ihaleye çıkarılarak bir tekstil firmasının, toplanan kıyafetlerin geri dönüşümde kullanılması ve ticari kazanç sağlaması üzücü bir durum olduğunu bilinmesi gerekmektedir. Giysi ihalesini alan firma, kumbaradan toplanan kıyafetlerin takribi olarak yüzde 20’sini Alanya Belediyesi’ne ait Gönül Pınarı Mağazası’na vererek, kalan kısmını geri dönüşümde kullanılmak üzere ticari kazanç elde etmektedir. Alanya Belediyesi ivedi olarak bu ihaleyi iptal etmeli, toplanan giysileri ticari faaliyete ortak etmeden, sosyal sorumluluk projesi adı altında olan bu hizmeti kendi bünyesinde kendi imkanlarıyla yapması gerekmektedir” dedi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise yaptığı değerlendirmede, “Gönül Pınarı’nda giysi koyacak yerimiz yok. Günde 100-200 parça gidiyor. Belediye bütçesinden 276 noktada giysi topluyoruz, milli ekonomiye kazandırıyoruz. Bunun burasından ne anlaşılıyor ben anlamıyorum. Dükkan kapatan esnaf malını getiriyor, ihtiyacı olanlara dağıtıyoruz. Bu konuda ödül alan bir belediyeyiz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2022, 21:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER