Alanya’da kadınların el emeği göz nuru eserleri görücüye çıkmaya hazır

Alanya Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında açılan el sanatları kursları yılsonu sergi hazırlıkları tamamlandı. 45 branşta, 10 merkezde düzenlenen ve 4 bin kursiyerin ücretsiz faydalandığı kurslarda yapılan el emeği göz nuru eserler, vatandaşlarla buluşmaya hazır.

Alanya’da kadınların el emeği göz nuru eserleri görücüye çıkmaya hazır

Merkezde İpekeller ve Hanımeller atölyeleri, Güllerpınarı El Sanatları Merkezi, Cikcilli El Sanatları Merkezi, Obagöl El Sanatları Merkezi; doğuda Mahmutlar ve Kargıcak El Sanatları Merkezi, batıda ise Konaklı, Avsallar ve Okurcalar El Sanatları Merkezlerinde açılan kursların yılsonu sergisi ve sertifika törenleriyle ilgili tüm hazırlıklar Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından tamamlandı. İlk sergi, 15 Haziran Perşembe saat 10.00’da Mahmutlar El Sanatları Merkezi’nde düzenlenecek törenle açılacak. Ardından saat 12.00’de Kargıcak El Sanatlar Merkezi’nde günün ikinci açılışı gerçekleştirilecek. Mahmutlar El Sanatları Merkezi’nde açılacak sergide; giyim aksesuarları, gecelik, etek, bluz, elbise, çocuk kıyafeti, takı, ipek kozası, elde tül işi, elde hesap işi, kışlık örgü kıyafetler, örgü bebekler, dekoratif ev aksesuarları, çeyizlikler, tablolar, ahşap süsler, kırkyama, çini ve seramik işlemeler, plastik ve alçı şekiller, yağlı boya ve akrilik boya tablalar görücüye çıkacak. Bu yıl ilk kez kurs düzenlenen Kargıcak Mahallesi El Sanatları Merkezi’nde açılacak sergide ise el yapımı çiçekler ve Elde Türk İşlemeleri eserler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

BAŞKAN YÜCEL’DEN SERGİYE DAVET

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, vatandaşları yıl sonu sergilerine davet etti. Kadınların sosyo-ekonomik ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak ve unutulmaya yüz tutmuş kültürel miraslarımızı yeniden yaşatmak için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle her Eğitim Öğretim Yılında yeni kurslar düzenlediklerini hatırlatan Belediye Başkanı Yücel, “Bu eğitim yılında da 45 branşta, 10 merkezde 4 bin kursiyerimize ücretsiz kurs verdik. Usta öğreticilerimiz tarafından verilen eğitimlerin sonunda kadınlarımızın maharetli ellerinden çok kıymetli eserler çıktı. Yılsonu sergilerimizle de bu kurslarımızı taçlandırıyoruz. Bu yıl yine 6 farklı sergi düzenleyerek kadınlarımızın el emeği göz nuru el sanatlarını vatandaşlarımızla buluşturacağız. Sergimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi.

SERGİ AÇILIŞ PROGRAMLARI

İlk sergi 15 Haziran Perşembe saat 10.00 Mahmutlar El Sanatları Merkezi ve saat 12.00 Kargıcak El Sanatları Merkezi

20 Haziran Salı saat 10.00 Konaklı El Sanatları Merkezi sergisi. Sergi yeri Ümit Altay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

20 Haziran Salı saat 12.00 Avsallar El Sanatları Merkezi

20 Haziran Salı saat 14.00 Okurcalar El Sanatları Merkezi sergisi. Sergi yeri Berat Hayriye Cömertoğlu Çok Programlı Lisesi

22 Haziran Perşembe saat 10.00 Güllerpınarı El Sanatları Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER