Organlarıyla 3 kişiye hayat ve umut oldu

İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, Alanya EAH yönetimini ziyaret ederek organ nakli alanındaki çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Organ ve Doku Nakli Koordinatörlü Sezer Uğuz, bu yıl 6 beyin ölümü tanısı koyduklarını, 1 tane donörlerinin olduğunu ve alınan organların 3 kişiye hayat verdiğini söyledi.

Organlarıyla 3 kişiye hayat ve umut oldu

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetim ekibi ile birlikte sağlık tesisinin Organ Doku Koordinatörlüğü birimi sorumlularını yerinde ziyaret etti. Heyet, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Doku Koordinatörlüğü birimi sorumlularını ve yönetimini organ bağışı konusunda yapmış oldukları çalışmaları, hizmetleri ve beyin ölümü tanısı konulmasında, donör sağlanmasında büyük katkılar sağlayan ekibe, yönetime teşekkür etti. 
Organ ve Doku Nakli Koordinatörlü Sezer Uğuz, “2022 yılında 6 beyin ölümü tanısı koyduk. 1 tane de donörümüz oldu. Beyin ölümü gerçekleşen hastamızın organları, ailesi tarafından bağışlandı. Hastanemizde gerçekleşen operasyonla hastanın karaciğeri ve iki böbreği organ nakli bekleyen 3 kişiye hayat verdi. Hastane olarak organ naklinin önemi konusunda halkımızı bilinçlendirmeye önemini anlatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.  Hastane Başhekim Vekili Uzm. Dr. Alper Öztürk ise ziyaret esnasında organ bağışının önemine dikkati çekti. Öztürk, “Organ bağışı bir kişinin hayatta iken serbest iradesi ile tıbben yaşamının sona ermesi ile doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesi ve bunu belgelendirmesi durumudur. Her bağış yeni bir hayat yeni bir umut düşüncesiyle ve sloganıyla çıktığımız bu yolda hasta ve hasta yakınlarımızı, bölge halkımızı organ bağışı konusunda bilgilendirmeye farkındalığı arttırmaya devam edeceğiz. Organ bağışı ve nakil çalışmalarını üstün bir gayretle özverili şekilde yürüten ekibimize ve bağışta bulunan duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER