Alanya Belediye Meclisi yapıldı

Alanya Belediye Meclisi’nde konuşan Başkan Yücel, “Bugüne kadar son 3 ayda en parlak turizm sezonu olan 2019’da o günkü gelen turist kapasitesinin yüzde 54’üne ulaşıldığı, rezervelerde yüzde 50’den daha fazla rezerv olduğu yönünde tur acentelerinden bilgiler alıyoruz. İnşallah ümit ettiğimiz bir turizm sezonu yaşamak isteriz” dedi.

Alanya Belediye Meclisi yapıldı

Alanya Belediyesi’nin aylık olağan meclis toplantısı başladı. Alanya Belediye Meclis Salonu’nda başlayan meclise Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlık etti. Meclise MHP Grubu’ndan Kerim Ertekin, Adem Er ve Kerim Aydoğan; CHP Grubu’ndan Serkan Salvur katılmadılar. 
BAŞKAN YÜCEL’DEN ‘HUZUR HAKKI’ TEŞEKKÜRÜ
Meclis grup sözcülerinin dilek ve temennilerinin ardından konuşan Başkan Yücel, Ramazan ayının Alanya ve ülkeye hayırlara vesile olmasını, tüm dünyaya varış ve esenlik getirmesini diledi. Yücel, “Sosyal yardımlaşmanın zirve yaptığı kutsal Ramazan ayı vesilesiyle bir yandan gıda ve erzak paketimizi, nakdi ve sosyal yardımlarımızı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırırken, bir yandan da Eşgilik Düğün Salonu’nda iftar yemeği devam ediyor ve ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar da ulaştırıyoruz. Mahmutlar Meydanı’nda iftar ve Ramazan etkinliklerinin gerçekleştirdik. Bu akşam da Konaklı’da, önümüzdeki günlerde de Avsallar’da iftar soframızı kuracağız. Belediye hizmet binamızın yanındaki alanda Ramazan Meydanı etkinlikleri ile Ramazan’ın manevi iklimini yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla devam ediyor. Meclis üyelerini ve tüm vatandaşları Ramazan Meydanı ve mahallelerdeki iftar programlarına davet ediyorum. 17 Nisan’da Kadir Gecesi’ni, 21 Nisan’da Ramazan Bayramı’nı idrak edeceğiz. Alanya halkının Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Bayramı’nı kutluyorum” dedi. Başkan Yücel tüm meclis üyelerine huzur haklarını deprem bölgesine bağışladıkları için de teşekkür etti.
“CAN DOSTLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”
‘4 Nisan Sokak Hayvanları Günü’ne de değinen Başkan Yücel, “Yaşamlarını oldukça zor şartlar altında geçirmeye çalışan sokak hayvanlarını koruma, barınma ve beslenme gibi ihtiyaçlarını karşılamak için Alanya Belediyesi olarak tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Demirtaş Hayvan Barınağımız, hayvanların doğal yaşam alanlarını aratmayan köpek bahçesi ve serbest yaşam alanı, kısırlaştırma ünitelerimiz, mobil kısırlaştırma aracımız, kedi ve köpek evleri ve mama noktalarımız, mamamatiklerimiz, Alanya merkez ve son olarak Mahmutlar’da kazandırdığımız kısa süre sonra açılışını yapacağımız köpek parkımızla can dostlarımızın her zaman yanındayız. Sokak hayvanlarımızın refahı ve sağlıklı şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için vargücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu. 
“ÜMİT ETTİĞİMİZ BİR TURİZM SEZONU YAŞAMAK İSTERİZ”
Başkan Yücel, konuşmasının sonunda ‘5 Nisan Avukatlar Günü’ ile ‘10 Nisan Polis Haftası’nı kutladı. 14-20 Nisan arasında kutlanan Şehitler Haftası nedeniyle şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Başkan Yücel, 15 Nisan’da başlayacak Turizm Haftası vesilesiyle turizmcilerin güzel bir sezon geçirmesini diledi. Başkan Yücel, “Bugüne kadar son 3 ayda en parlak turizm sezonu olan 2019’daki o günkü gelen turist kapasitenin yüzde 54’üne ulaşıldığı, rezervelerde yüzde 50’den daha fazla rezerv olduğu yönünde tur acentelerinden bilgiler alıyoruz. Alanya’daki her eve ekmek giriyorsa başta turizmin vesilesiyle. İnşallah ümit ettiğimiz bir turizm sezonu yaşamak isteriz” ifadelerini kullandı. 
BAŞKAN YÜCEL’DEN ULUSLARARASI FESTİVALE DAVET
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da kutlayan Yücel, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında bayramımızı coşkuyla kutlamak amacıyla 22-23 Nisan’da belediye binamızın arkasında ‘5’inci Alanya Uluslararası Çocuk Festivali’ni düzenleyeceğiz. Kardeş şehirlerden de çocuklarımızın katılacağı festivalde oyun alanları, akıl oyunları, balon parklarından uçurtma şenliğine, yeme içme alanlarına, tiyatro gösterilerine, geleneksel halk oyunlarına, Colour Fest’te, ünlü sanatçı Doğukan Manço’un katılımıyla çocuklarımızın eğlenceli, keyifli vakit geçireceği bu festivale tüm Alanya halkını ve çocuklarımızı davet ediyorum” dedi.
ALANYA BELEDİYESPOR VE KESTELSPOR’A BAŞARILAR DİLEDİ

Başkan Yücel, konuşmasının sonunda MHP’nin kurucusu ve ilk genel başkanı Alparslan Türkeş’i de ölüm yıl dönümünde andı.  Alanya Belediyespor Voleybol Takımı’na Efeler Ligi’nde başarılar dileyen Yücel, 11 Mart’ta deplasman dönüşü kaza geçiren Alanya Kestelspor’a geçmiş olsun dileklerini ileterek takıma bu hafta Darıca Gençlerbirliği ile oynayacağı maçta başarılar diledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER