Çavuşoğlu: Alanya’da vatandaşımızı tehdit ediyorlar, fişliyorlar!

Alanya’daki temasları kapsamında AGC’yi ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, seçim sürecine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Özellikle Alanya ve Antalya’da vatandaşın üzerinde çok ciddi baskıların olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Vatandaşımızı tehdit ediyorlar, fişliyorlar. Bu suçtur. Vatandaşlarımız yalnız değildir. Bunu yapanlara karşı da hukuki anlamda da yargı ve diğer kurumlarımız elbette milletimizin haklarını koruyacaktır” dedi.

Çavuşoğlu: Alanya’da vatandaşımızı tehdit ediyorlar, fişliyorlar!

Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt ÇavuşoğluAlanya'ya gelerek çeşitli temaslarda bulundu. Ziyaretleri kapsamında Alanya Gazeteciler Cemiyeti’ni de (AGC) ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, 14 Mayıs seçimleri, 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimleri ve gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu’na ziyaretlerde 27. Dönem Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, 28. Dönem Milletvekili Adayı Kuddusi Müftüoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu eşlik etti. 


AGC BAŞKANI COŞKUN’DAN TALEPLER 
AGC Başkanı Gaye Coşkun, yönetim kurulu ve gazetecilerle bir araya gelen Çavuşoğlu, sohbet ederek soruları yanıtladı. Bakan Çavuşoğlu’na medyanın bazı taleplerini ileten AGC Başkanı Coşkun, internet yasası kapsamında internet gazetelerinin Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetmeliği’ne tabi olmasından şartların zorlayıcı olduğunu ve biraz esnetilmesini istedi. Coşkun, deprem bölgesindeki medya kuruluşlarının mücbir sebep süresinin ötelenmesi talebini de iletti. Çavuşoğlu, taleplerin takipçisi olacağının sözünü verdi. 


“DÜNYAYA DEMOKRASİ DERSİ VERDİK”
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için hazırlıkları sürdürdüklerini belirten Çavuşoğlu, “Her ne kadar yüzde 0,5 gibi bir oran için mücadele etsek de rehavete kapılmadan çalışıyoruz. Sonuçta halkımız karar veriyor. Vatandaşlarımıza sandığa gitmesi konusunda düşüncelerimizi, ricalarımızı da iletiyoruz” dedi. 
14 Mayıs seçimlerine değinen Çavuşoğlu, “Gerçekten Türkiye için 14 Mayıs tam bir demokrasi şöleni oldu. Katılım oranı dünyada demokratik ülkelerdeki en yüksek oranlardan bir tanesi. Milletimizin ve demokrasimizin olgunluğuna yakışan bir seçim oldu. Sonuçta Cumhurbaşkanımız 2 buçuk milyondan fazla bir oy farkıyla ilk turda milletimizin de teveccühünü kazanmış oldu. İkinci turda da vatandaşlarımızın özellikle sandığa gitmesi, Türk demokrasisi bakımından önemlidir. Tüm dünyaya bir demokrasi dersi verdik. Milletimize çok teşekkür ediyoruz. Ülkemizin ve demokrasimizin tüm dünyada saygınlığı bakımından da önemli bir seçim oldu ve karalamaya, dizayn etmeye çalışanlara da iyi bir cevap oldu.” diye konuştu. 

VATANDAŞIMIZI TEHDİT EDİYORLAR, FİŞLİYORLAR 
Çavuşoğlu, milletin iradesine saygı duyduklarını ve ne karar verirse kabul ettiklerini vurgulayarak milletin üzerinde bazı baskıları da gördüklerini belirterek şunları söyledi: “Özellikle Alanya'da, Antalya'da her kim olursa olsun, sivil toplum örgütü olur, şahıslar olabilir. Herkes gidip kendisi için, başkası için, parti için ve de aday için oy isteyebilir. Bu son derece doğaldır. Fakat milletimizi fişlemeye kadar son günlerde Alanya halkının üzerinde özellikle çok ciddi baskılarının olduğunu görüyoruz. Tek tek evlere giderek, ‘Verecek misiniz? Vermeyecek misiniz? Vermeyecekseniz şöyle olur, böyle olur.’ Bir taraftan sömürü, insanların tövbe haşa şirk koşarak, cennete, cehenneme gidersin diyecek noktasına getiren kişi ve kurumlar, kuruluşlar var. Vatandaşımızı tehdit ediyorlar, fişliyorlar. Bu suçtur. Vatandaşlarımız yalnız değildir. Biz devlet olarak, vatandaşlarımızın hakkını, hukukunu korumakla da mükellefiz. Bunu yapanlara karşı da hukuki anlamda da yargı ve diğer kurumlarımız elbette milletimizin haklarını koruyacaktır. 
KİMSE KANUNLARI ÇİĞNEYEREK TEHDİT ETMEYE KALKMASIN
Herkes herkesten oy isteyebilir. Ama milletimizi kimse tehdit etmesin. Milletimize yönelik kimse şantajda bulunmasın. Bu bir Anayasal suçtur. Milletimiz, Alanyalılar, Antalyalılar da yalnız değildir. Devletimizin anayasası var, kanunları var, kuralları var. Kimse bunları çiğneyerek vatandaşımızı tehdit etmeye de kalkmasın. Bunun da takipçisi olacağımızı özellikle buradan sizin aracılığınıza da söylemek isterim. 
YARGIYA İLETİP TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ 
Bize son günlerde çok mesajlar geliyor. ‘Bize baskı yapıyorlar, tehdit ediyorlar’ diye. Tabii ki bizim görevimiz, bize gelen mesajları ilgili kurumlarımıza, emniyet ve aynı şekilde yargıya iletmek. Ondan sonrasını yargımız karar verir. O konuda ben devletin bir bakanı olarak herhangi bir karar veremem. Ama bize gelen bu şikayetleri de ilgili mercilere iletmek ve bunun da takipçisi olmak bizim görevimiz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER