CHP Alanya’da umutlar tazelendi

CHP’nin geçen haftaki kurultayında genel başkanlığa Özgür Özel’in seçilmesinin ardından konuşan İlçe Başkanı Bülent Kandemir, “CHP’de olan değişimle Türkiye’de birçok şeyin yeniden değişeceğini umut ediyoruz. Umutlarımızı tazeledik” dedi.

CHP Alanya’da umutlar tazelendi

CHP Alanya İlçe Teşkilatı Haftalık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı düzenlendi. Toplantı öncesi CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kandemir’e CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Şengül Yeşildal ile CHP Alanya eski ilçe başkanları Coşkun Karadağ ve Mevlüt Güven de eşlik ettiler. Önce konuşan Kandemir, kongre sürecinin sona erdiğini ve CHP’de tabanın arzu ettiği değişimin gerçekleştiğini söyledi. Kandemir, “CHP değişirse Türkiye değişir. CHP’de olan değişimle Türkiye’de birçok şeyin yeniden değişeceğini umut ediyoruz. Umutlarımızı tazeledik. Önümüzdeki yerel seçim için daha heyecanlı, şevkli, hararetli olacak. Alanya teşkilatı için özel bir durum var. Yıllardır PM’de tabandan kişilerin olması gerektiğini hep ifade ettik. Ben bu ifadem yüzünden bir ara görevden de alındım ama en sonunda artık Alanya’dan PM’ye gönderdiğimiz bir arkadaşımız var. Yeşildal’a hayırlı olsun. Yıllardır arzuladığımız o mertebeye ulaştığı için biz de ilçe örgütü olarak çok mutluyuz” dedi.
“HALKA SORMADAN MADEN RUHSATI VERİLMİŞ”
Alanya’nın Şıhlar Mahallesi’nde maden aranacağı konusuna da değinen Kandemir, “Şıhlar Mahallesi’nin üzerinde tarihi kalıntıların da olduğu bir bölgede maden aramak için birilerine ruhsat verilmiş. Ne halka sorulmuş ne bir araştırma yapılmış. Sadece hakim güçler bir taraflara gitmişler. Bazı özel şirketlere de maden arama izni vermişler. Bu konuda da önümüzdeki günlerde de oranın yerel halkı, muhtarları ile konuşup gerekli açıklamaları yapacağız” diye konuştu.
“YEŞİLDAL ALANYA’NIN HAKKINI SAVUNACAK”
Çok coşkulu bir kongreyi geride bıraktıklarını söyleyen CHP Alanya eski ilçe Başkanı Karadağ da, “PM Üyesi Yeşildal’a başarılar diliyorum. Yeşildal partinin siyasetini ve geleceğini şekillendiren ekibin içerisinde olacak. Bundan önceki dönemde PM’de Antalya’dan hiç kimse yoktu. Antalya’nın Türkiye’nin 5 büyük ilinden birisi olmasına rağmen PM’de temsil edilmemesi çok kötüydü. Şimdi Yeşildal bizleri temsil edecek. Bundan sonra Alanya’nın birçok hakkını savunacak olan PM Üyesi arkadaşımız bulunacak” ifadelerini kullandı.
“GAVURDAN KALE ALMAYA BENZERDİ”
Parti içerisinde demokrasinin yaşandığı bir kongre yaşatıldığını dile getiren CHP Alanya eski ilçe Başkanı Güven ise, “Yeşildal’ın PM’ye girmiş olması, o mücadeleyi vermiş olması bize ayrı bir gurur kaynağı. Kendisini kutlarım. PM 60 kişiden oluşuyor. 60 önder kişinin içine girmek çok kolay bir iş değil. Bu sorumluluk da çok hafif değil. Bunun ağırlığı sadece Yeşildal’da değil. Alanya örgütü olarak her birimizde PM üyeliğinin ağırlığını hissetmemiz gerekiyor. Çünkü Yeşildal’ın söyleyeceği her şey bizim de söyleyeceğimiz her şey olacak. Burada olgunlaştırdığımız bir şeyi de bütün Türkiye’ye yaymamız gerekecek. Çünkü orada bir sözcümüz var. Alanya örgütü, PM olarak çalışmamız gerekiyor. Geçmiş dönemde genel merkezden bir şey almak benim özel tabirimle gavurdan kale almaya benzerdi. Şimdi öyle bir şeyimiz yok. Alanya örgütüne Yeşildal’dan o ayrıcalıklar yapılacak, gelecektir” dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
1
1 - 4 ay Önce

1

SIRADAKİ HABER