CHP’de gündem madde bağımlılığı

CHP Alanya İlçe Teşkilatı, haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının ardından İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Toksöz, madde bağımlılığına dair önemli açıklamalarda bulundu.

CHP’de gündem madde bağımlılığı

CHP Alanya İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Toksöz, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Toksöz, yasa dışı bağımlılık yapıcı madde ticaretinin Avrupa ve Kuzey Amerika’da büyük pazarlar oluşturduğunu belirtti. Bu maddelerin kaynak ülkelerinin Orta Amerika ve Afganistan olduğunu ifade etti. BM’nin 2021 tarihli raporuna göre, dünyada en fazla bağımlılık yapıcı madde ele geçirilen üç ülkenin İran, Türkiye ve Pakistan olduğuna dikkat çekti.

‘BAĞIMLILIK YAPICI MADDE TİCARETİNDE GEÇİŞ ÜLKESİYİZ’

Türkiye’nin bağımlılık yapıcı madde ticaretinde geçiş ülkesi haline geldiği iddialarının yer aldığı haberlere de değinen Toksöz, bu konuda dikkat çeken yabancı kaynaklı haberlerin sıkça gündeme geldiğini vurguladı. Ayrıca, Avrupa’da 18 yaş altı ölümlerde Türkiye’nin ilk sırada yer aldığını belirterek sorunun büyüklüğüne işaret etti.

‘ALANYA’DA AMATEM FAALİYETE GEÇİRİLMELİ’

Özellikle sentetik bazlı ve ucuz ürünlerin pazarlandığı okul çevrelerinin ve gençlerin sıkça zaman geçirdiği sosyal işletmelerin zehir tacirlerinin hedefi haline geldiğini dile getiren Toksöz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yaptığı açıklamalara da atıfta bulunarak, 16 ilde bağımlılık yapıcı madde tacirlerine operasyon yapıldığını ve çok sayıda kişinin gözaltına alındığını, parasal değeri yüksek maddelerin ele geçirildiğini aktardı. Ayrıca, Antalya’da da benzer operasyonların gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Toksöz, bu veriler ışığında iki ana hususu vurgulayarak açıklamasını tamamladı. Toksöz açıklamasında, “Çocuklar başta olmak üzere vatandaşların bağımlılık yapıcı madde tacirlerinden korunması ve bağımlılıkla mücadele için tedavi ve danışmanlık hizmetlerinin artırılması gerekiyor. Ayrıca, Alanya’da AMATEM şubesinin faaliyete geçirilmesi bu noktada çok önemlidir” dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
1
1 - 4 ay Önce

1

SIRADAKİ HABER