Farioli’den çarpıcı açıklamalar

Alanyaspor Teknik Direktörü Francesco Farioli, Sky Sports'a verdiği röportajda kariyeri ve oyun anlayışıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Farioli’den çarpıcı açıklamalar

FarioliGraham Potter'ın Brighton'dan ayrılarak Chelsea ile sözleşme imzalamasının ardından takımın başına geçen Roberto De Zerbi'nin kariyerinde çok önemli bir yer olduğunu söyledi.
Farioli konuyla ilgili açıklamasında, "Roberto De Zerbi'nin Foggia'yı çalıştırdığı dönemde takımı ve sistemiyle ilgili bir yazı yazmıştım. Sonrasında bu yazı ona ulaştı ve yazdıklarımı beğendini söyledi. Ekibinde yer alan antrenörlerden Marco Marcattilii de olumlu yönde görüş bildirdi. 2 yıl sonra Katar'da Aspire Academy'de çalışırken De Zerbi, Benevento için yaptığım başvuruyu kabul etti ve ekibine katıldım. Birlikte Benevento ve Sassuolo'da harika 3 sezon geçirdik." ifadelerini kullandı.
Pep Guardiola'nın Barcelona'yı çalıştırdığı dönemki oyun anlayışından etkilendiğini aktaran İtalyan antrenör, oyuncularından beklentilerinin yüksek olduğunu dile getirdi.
Farioli açıklamasında, "Bence oyuncuları oynattığınız oyundan keyif almalarını sağlamak en önemlisi. Top sizdeyken oyundan keyif almalılar. Oyuncular tutkularını göstermek zorunda çünkü beklentilerimiz çok yüksek. Marcelo Lippi'nin takımlarını izlemeyi çok seviyordum, özellikle kazanma mantalitesini. Ancak Pep Guardiola'nın Barcelona'yı çalıştırdığı dönem harikaydı. Oynadıklarını oyunu gerçekten seviyordum." dedi.
Francesco Farioli ayrıca şunları söyledi, "İngiltere'deki atmosfer gerçekten inanılmaz. Sadece Premier Lig'de değil, İskoçya'da da harika bir atmosfer var. Türkiye'de buna benzer maçlar oynuyoruz."

Süper Lig'de Alanyaspor'da daha önce yardımcı antrenör olarak da görev yapan Francesco Farioli, sonrasında Fatih Karagümrük'ü çalıştırmış, geçtiğimiz yılın aralık ayında Alanyaspor'da teknik direktör olarak göreve başlamıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER