Başkan Yücel bakanlığa kanun teklifi sunduğunu açıkladı

Alanya’da 3 turistin yaşamını yitirdiği, 15 kişinin yaralandığı safari kazasının ardından belediye meclisinde konuşan Başkan Yücel, “ALTAV ve TÜRSAB olarak bakanlığa kanun teklifi hazırlayıp gönderdik. Safari turlarının şehir içerisinde olmaması için UKOME’ye görüş sunacağım” dedi.

Başkan Yücel bakanlığa kanun teklifi sunduğunu açıkladı

Alanya Belediyesi Aylık Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Meclis toplantısına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlık etti. Meclise MHP Grubu’ndan  Kerim Ertekin, Mehmet Babaoğlu, Adem Er, Kerim Aydoğan; AK Parti’den Muammer Özbudak, İYİ Parti’den Hasan Basar ve Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Bağışlar mazeret bildirerek katılmadılar. Meclis grup sözcülerinin ardından konuşan Başkan Yücel, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümünü Alanya’da coşkuyla kutladıklarını söyledi. Yücel, “Bu hafta uyum süreci ile okullar açılmaya başladı. Velilere, öğretmen ve öğrencilere, tüm eğitim camiamıza 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’nın hayırlı olmasını, başarıyla geçmesini diliyorum. Zabıta teşkilatının 197’nci kuruluş yılını kutluyor, kentimizin huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden emek harcayan zabıta ekiplerine görevlerinde başarılar diliyorum. Alanya Belediyesi olarak merkezde birçok etkinlikler, festivaller yapıyoruz ancak uzak mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın da kültürel etkinliklerden yararlanabilmesi adına geçen yıl başlattığımız yaz konserlerini doğu ve batı mahallerimiz için de bu yıl da devam ettireceğiz. Batı bölgemiz için 8 Eylül Cuma günü Avsallar Mahallesi’nde saat 21.00’de Saat Kulesi Meydanı’nda düzenleyeceğimiz Alişan konserine meclis üyelerini ve vatandaşlarımızı davet ediyorum. Doğu bölgemiz için de 29 Eylül Cuma günü Mahmutlar Mahallesi’nde Cumartesi Pazar Alanı’nda Hakan Altun konseri düzenleyeceğiz. Konserimize tüm Alanya halkını davet ediyorum.16 Eylül ‘Dünya Temizlik Günü’ kapsamında toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla Dim Barajı Bölgesi’nde saat 10.00’da eko okullarımız, Mavi Bayrak otellerimiz ve STK’lar ve vatandaşlarımızın katılımıyla alan temizliği yaparak çevremizi temiz tutma alışkanlığının kazandırılmasına dikkat çekeceğiz. Sizlerin de katılımını bekliyoruz. 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle vatanımızın birlik ve bütünlüğü için canlarını hiçe sayarak savaşan ve gazi ünvanı ile şereflenen tüm gazilerimizin gününü kutluyorum. Bu vatan onlara her zaman minnettar kalacaktır. Yıllardır Alanya’nın bir markası, vazgeçilmez bir değeri olan Alanya Uluslararası Jazz Günleri bu yol 18’inci kez kapılarını jazzseverler için açıyor. 21-14 Eylül tarihleri arasında Kızılkule’nin önünde birbirinden önemli müzisyenleri ağırlayacağız. Jazz Günleri’ne tüm jazzseverleri ve Alanya halkını ve meclis üyelerini davet ediyorum. 2023 Avrupa Şampiyonu olarak hepimize büyük bir gurur yaşatan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı canı gönülden tebrik ediyorum. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen kongrede CHP İlçe Başkanı Bülent Kandemir’i tebrik ediyorum. Hayırsever Nimet Alaettinoğlu’na da Allah’tan rahmet diliyorum. Göreve geldiğimiz bugüne kadar eğitim ve sağlık alanında yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Dün Payallar’da sağlık ocağı, 112 Acil Servis hizmetleri istasyonu ve itfaiye binasının temelini attık. Böylelikle göreve geldiğimizden bugünden itibaren sekizinci sağlık ocağını hayata geçirmiş olacağız” dedi. 

“BAKANLIĞA KANUN TEKLİFİ GÖNDERDİK”
Konuşmasının sonunda Mahmutlar’da yaşanan safari kazasında yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet dileyen Yücel, “Bunu yıllardır dile getiriyoruz. Dile getirmek de zorundayız. Artık ALTAV ve TÜRSAB olarak bundan 25 gün önce bakanlığa bir kanun teklifi hazırlayarak gönderdik. İnşallah bu kanun teklifinin dikkate alınarak bu düzenlemenin en yakın zamanda çıkacağını düşünüyoruz. Buradaki sivil toplum örgütlerine de teşekkür ediyorum. Bu kanun teklifinde TÜV’ün üzerinde çok iş düşüyor. Ben de çarşı içerisinde, Alanya Kalesi’dir, Damlataş gibi veya iskele gibi meydandaki safari turlarının şehir içerisinde olmaması gerektiği düşüncesi içinde bununla ilgili de UKOME’ye görüşümü sunacağım” diye konuştu.  
   “İNSANLAR KALE’Yİ YAYA OLARAK GEZEBİLECEK”                                                                                                                  
Aynı zamanda Damlataş bölgesindeki park sorunu ile ilgili zabıta müdürlüğünün bir uygulama teklifi olduğunu açıklayan Yücel, “Bu uygulama teklifi de şu anda UKOME’de. Cevap bekliyoruz. UKOME’den gelenlerle görüşme sağlandı. Orada hem kaldırım yapılması hem araçların tek yönden çıkılması ile ilgili bir taslak hazırlandı. Önceden UKOME görüşünü sorduk hem de sağlı sollu parkı engelleyeceğiz. Aynı zamanda insanlarımız Alanya Kalesi’ne hem araçla çıktığı gibi yaya olarak gezme imkanına sahip olsun diye bir projemiz vardı. Herkes teleferikten kale kapısına kadar yürüyerek inebiliyordu. Kale kapısından da teleferikten Damlataş ile ilgili de projemiz şu anda devam ediyor. Kale kapısından da iskele yani Kızılkule’nin önünde kadar olan alanda projemiz devam ediyor. Bunu 2020’de onaylattık. 2020’den bu yana kadar 3 defa ihaleye çıktık. Üçünde de katılımcı olmadı. 2 sene içerisinde bir yüklenici firmaya verdik. şu anda inşaatının yüzde 60’ı bitti. Bir, iki ay içerisinde kale kapısından iskele önüne kadar da ulaşım yaya olarak devam edecek. Bir vatandaş iskeleden çıkarak hem kale kapısını hem kaleyi tamamen yürüyerek gezebilecek ve araç kullanmadan teleferiğin oradan Damlataş’a inebilecek. Yani yayalaştırıyoruz. 2 ay içinde yürüyüş yolu tamamen biter” ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2023, 18:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER