Alanya Belediyesi’ne uluslararası ödül

TÜRÇEV tarafından düzenlenen seminerde Alanya Belediyesi’nin ‘Doğaya Sihirli Dokunuşlar Projesi’ Uluslararası Koordinatör FEE tarafından en iyi çevre eğitim etkinlikleri ödülüne layık görüldü.

Alanya Belediyesi’ne uluslararası ödül

Her yıl Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından organize edilen belediye, yerel dernek ve turizm birliklerinde görevli Yerel Mavi Bayrak Sorumlularına yönelik düzenlenen seminer 23-25 Kasım tarihleri arasında Manavgat’ta gerçekleştirildi. Seminere Mavi Bayrak Programını destekleyen kurumların başında gelen pek çok bakanlık, üniversite ve turizm derneklerinin temsilcileri katıldı. Toplantıda, 10 kıyı ilindeki 39 belediye, 4 turizm birliği ve yerel derneği temsil eden 120 katılımcıya üç gün süren eğitimin sonunda ‘Yerel Mavi Bayrak Sorumlusu Eğitim Sertifikası’ verildi.

FEE’DEN ALANYA BELEDİYESİ’NE ULUSLARARASI ÖDÜL

Alanya Belediyesi tarafından 2019 yılında hayata geçirilen “Doğaya Sihirli Dokunuşlar Projesi” Uluslararası Koordinatör FEE tarafından en iyi çevre eğitim etkinlikleri kapsamında uluslararası ödüle layık görüldü. Eğitim seminerinde yapılan çalışma ile ilgili bir konuşma yapan Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa, Alanya Belediyesi olarak çevrenin korunması ve kirliliğin kontrol altına alınmasına dair yürütülen teknik çalışmaların yanı sıra doğa ve çevrenin korunmasına dair kişilerde var olan bilinç düzeyinin geliştirilmesi ile ilgili uzun yıllardır çeşitli eğitimler düzenlediklerini belirtti. 14. Yerel Mavi Bayrak Sorumluları Eğitimi kapsamında projenin amacı, uygulama adımları ve proje çıktılarına dair teknik detayların yer aldığı proje sunumu ise Çevre Mühendisi Ayşe Erbayrak tarafından yerel mavi bayrak sorumluları ve TÜRÇEV yetkililerine aktarıldı. Sunum sonrasında Alanya’daki 5 eko okul ve 70 eko tim öğrenci ile birlikte hazırlanan çevre eğitim filmleri katılımcılar ile paylaşıldı.

MÜDÜR ÇAPA: “YENİ BAŞARILAR İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Sunum sonrası TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Abdulkadir Ateş ve Mavi Bayrak Ulusal Koordinatörü Almila Kindan Cebbari tarafından “Doğaya Sihirli Dokunuşlar Projesi” ile uluslararası ödül sertifikasını Alanya Belediyesi adına teslim alan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Çapa; “Bugüne kadar yürütülen çalışmalarda öğrenciler dinleyici faydalanıcı kategorisinde yer almıştı. ‘Doğaya Sihirli Dokunuşlar Projesi’ ile birlikte öğrencilerin de interaktif bir şekilde çevre eğitim çalışmasının içinde yer almasını sağladık. Bu vizyon ile ilerleyen zamanlarda iklim değişikliği ile ilgili yeni projelerimizi paylaşmaya, uluslararası ölçekte en iyi uygulama örnekleri temelli projelere imza atmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER