Alanya Belediyesi’nin 2023 tahmini bütçesi kabul edildi

Alanya Belediyesi Ekim Ayı olağan Meclis Toplantısı’nda belediyenin 2023 yılına ait tahmini bütçesi de görüşüldü. 1 milyar 775 milyon lira olarak açıklanan bütçe Millet İttifakı’nın çekimser kalmasına rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.

Alanya Belediyesi’nin 2023 tahmini bütçesi kabul edildi

Belediye meclis toplantısının en önemli gündem maddesi ise tahmini bütçe görüşmeleri oldu. Mecliste CHP ve İYİ Parti’nin çekimser oy kullandığı 2023 yılı tahmini gider bütçesi 1 milyar 775 milyon lira, gelir bütçesi 1 milyar 625 milyon lira ve 150 milyon lirada kredi ile borçlanma yetkisi görüşüldü. Millet ittifakı’nın çekimser kaldığı tahmini bütçe oylaması Cumhur İttifakı’nın oyları evet oyu sonucu oy çokluğu ile kabul edildi.

“BELEDİYE 2 YIL DAHA DAYABİLİR”

Bütçe konusunda konuşan CHP’li Nazmi Zavlak, Başkan Yücel’in 8 senedir Alanya Belediyesi’nin arsa ve kamu mallarını satmadığına yönelik sözlerini hatırlatarak belediyenin 2 yıl daha dayanabileceğini ifade etti. İYİ Parti’li Arık da “Arazi satılıyla ilgili bütçeye 250 milyon ödenek kondu. 2023 için 500 milyon TL arsa satışı öngörüyorsunuz. Alanya Belediyesi 500 milyona arsa satacak mı? Bunu bilmek istiyoruz. 2023’te kamulaştırma için 75 milyon TL ayırmışsınız. Geri kalanı ne olacak?” diye sordu.  

“ALİ CENGİZ OYUNLARI İLE KİMSENİN HAKKINI YEDİRMEYECEĞİZ”

Eleştirilere cevap veren Başkan Yücel, “Geçen yıl bütün belediyeler ve dünyadaki gelişmiş ülkelerin hepsi ek bütçe yaptı.  Geçen sene 450 milyonluk ek bütçe yaptık. Yatırımlarla ilgili yaptık. Ülkemizde her şeyle ilgili mecliste ek bütçeler yapıldı. Biz de 2021’de yıl boyunca akaryakıta ödediğimiz maddiyatı 2022’nin 4 ayında 25 milyon TL olarak ödedik. 2-3 projeyi bütçeden dolayı çıkmadık. Dün etüt merkezinin çatısına yenilenebilir enerjinin ihalesini çıktık. 2 defa ihaleye çıktık. Katılan olmadı. Kale kapısı için de ikinci ihaleye çıktık. Yine katılan olmadı. Biz hizmet üretmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Göreve geldiğimizde belediyenin bin 700’e yakın mülkiyeti vardı. Şu an 2 bin 536 mülkiyeti var. Biz bunu belediyenin sürekliliği için yapıyoruz. Böyle yapmazsak belediye ayakta kalamaz. Kamulaştırmalar olmasa biz mülkiyet satma taraftarı değiliz. Herkesi götüreceği yük var. Bunlar bizim ürettiğimiz parseller. Biz miras yoluyla kalan bir şey satmadık. Satmayız da. Bu kamulaştırma konusu olmasa sıkıntı yaşayacağız. Yatırımlarımızı da durdurmuş olacağız.  Biz bunu belediyenin menfaati için yapıyoruz. Yine bunun yerine belediyenin mülkiyetini koyuyoruz. Ali Cengiz oyunları ile kimsenin hakkını yedirmeyeceğiz. Elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz” diye konuştu. Millet İttifakı’nın çekimser kaldığı tahmini bütçe oylaması Cumhur İttifakı’nın oyları evet oyu sonucu oy çokluğu ile kabul edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER