Alanya Belediyesi’nin 25 Kasım’a özel seminer ve sergisine yoğun ilgi

Alanya Belediyesi tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü münasebetiyle düzenlenen etkinlikte Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur seminer verirken ardından “Kadın Üretirse” sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Alanya Belediyesi’nin 25 Kasım’a özel seminer ve sergisine yoğun ilgi

Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Kültür-Sosyal İşler Müdürlüğü’nün ortaklığıyla 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde farkındalık etkinliği düzenlendi. Alanya Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik, Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur tarafından verilen seminerle başladı.

ŞİDDET VE TÜRLERİNİ ANLATTI

 Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur, kendisini dinlemeye gelen misafirlerine şiddet ve şiddet türlerini anlattı. Kadına uygulanan şiddetin sadece fiziksel olmadığını vurgulayan Sungur, para saklama ve parayla tehdit gibi maddi unsurlarla, psikolojik baskının da bir şiddet türü olduğunu söyledi. Sungur, şiddetin her türlüsüne sıfır tolerans gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur’un seminerinin ardından Alanya Belediyesi Başkan Vekili Merve Baysal, kendisine ipek kozasıyla işlenmiş çiçek motifli tablo hediye etti.

“KADIN ÜRETİRSE” SERGİSİ AÇILDI

Alanya Belediyesi’nin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde tek farkındalık etkinliği seminer olmadı. Düzenlenen seminerin ardından sergi salonuna geçilerek kadınların el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı “Kadın Üretirse” sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Sergi açılışını Alanya Belediyesi Başkan Vekili Merve Baysal, Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur, Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nimet Hacıkura ve Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Hüseyin Doğan birlikte gerçekleştirdi.

Kadın Üretirse konulu sergide, Alanya Belediyesi Aile Kadın Destek ve Engelli Koordinasyon Merkezi ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü El sanatları atölyelerinden yararlanan kadınlar tarafından üretilen ürünler sergilenirken, aynı zamanda düzenlenen workshop alanları ile ziyaretçilere Alanya’nın yöresel ipek dokumaları, abajur kabak yapımı gibi el sanatları uygulamalı olarak gösterildi.

Workshopların da yer aldığı seminerde kadınların ürettiği eserler büyük beğeni topladı. Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur, sergi salonunda hazırlanan köşede, misafirleri için kitaplarını imzalarken bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER