Alanya'da 3 bin depremzede çocuğa psikososyal destek sağlanacak

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden Alanya'ya gelen uzman ekipler ilçede bulunan 12 otelde kalan 3 bin depremzede çocuğa ulaşarak onlara psikososyal destek sağlayacak.

Alanya'da 3 bin depremzede çocuğa psikososyal destek sağlanacak

Merkezi Alanya'da bulunan Akdeniz Gençlik DerneğiAlanya Kent KonseyiBursa İnovatif Gönüllülük ve Spor DerneğiSosyal Kumbara Derneği iş birliğindeSivil Toplum İçin Destek VakfıTurkey Mozaik FoundationAlanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Kamil Koç Turizm destekleri ile önde gelen kuruluşlar, afet federasyonu çatısı altında bir araya gelerek, depremden etkilenen çocuklara yardım eli uzattı. Çalışma, Türkiye'nin her bölgesinden gelen ve Alanya'da 12 otelde çalışacak olan uzman bir ekip tarafından yürütülecek. Bu ekip psikososyal destek, oyuncak dağıtımı, grup etkinlikleri, animasyon gösterisi, paylaşım gösterisi, sinema etkinliği ve sanatsal aktiviteler düzenleyerek, çocukların hayatlarına olumlu bir etki yaratmayı hedefliyor. 
3 BİN 789 ÇOCUĞA ULAŞILACAK
Ekip 4 Mart'ta Avena Resort Spa Hotel’de tanışma toplantısı, oryantasyon çalışması, vaka analizleri, tecrübe aktarımı çalışmalarıyla günü tamamladı. Ekip 5 Mart itibari ile bir hafta boyunca psikososyal destek çalışması gerçekleştirecek. Toplam 3 bin 789 çocuğa ulaşılması hedeflenen çalışma, depremin yıkıcı etkilerinin devam ettiği bir dönemde gerçekleştiriliyor. Çalışmaya katılanlar destekçi Sivil Toplum İçin Destek Vakfı, Turkey Mozaik Foundation, şehirlerarası ulaşım sponsoru Kamil Koç Turizm, konaklama sponsoru Avena Resort & Spa Hotel ve ALTİD'e teşekkür etti.-

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER