Alanya'da ödüllü sıfır atık yarışmasına katılmak için son fırsat

Alanya Belediyesi ve Zortaş Geri Dönüşüm tarafından düzenlenen ödüllü “Sıfır Atık Mutfakta Başlar” yarışması 15 Aralık'ta sona erecek. Alanya Belediye Meclis Üyeleri Emine Çalış ve Paulina Müftüoğlu’da yarışmaya destek vererek herkesi yarışmaya katılmaya davet ettiler.

Alanya'da ödüllü sıfır atık yarışmasına katılmak için son fırsat

Hane halkının katılımı ile sıfır atık projesindeki rolü ve öneminin anlaşılmasının sağlanması amacıyla düzenlenen “Sıfır Atık Mutfakta Başlar” yarışmasına katılmak için son fırsat. Vatandaşların sıfır atık projesindeki rolü ile sıfır atık projesini yaygınlaştırmak, toplumun çevre bilincini ve sorumluluğunu arttırmak, bu alanda farkındalığın yükselmesini sağlamak, atık geri dönüşümünün daha etkin ve verimli yürütülerek atık miktarının azaltılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen yarışma başvuruları 15 Aralık tarihinde sona erecek.
ÇALIŞ VE MÜFTÜOĞLU’NDAN YARIŞMAYA DAVET

Alanya Belediye Meclis Üyeleri Emine Çalış ve Paulina Müftüoğlu’da yarışmaya destek verdiler. Farkındalık yaratmak için yarışmaya katılan meclis üyeleri tüm vatandaşları 15 Aralık'a kadar yarışmaya katılmaya davet ettiler.

YARIŞMAYA NASIL KATILINIR?

Alanya Belediyesi’nin farkındalık amacıyla düzenlediği yarışma koşulları şu şekilde belirtildi;Alanya sınırlarında ikamet etmek gereklidir.Her haneden 1 kişi yarışmaya katılabilir.Belediye Temizlik Personelinin ve Geri Dönüşüm Firma Personelleri ve aileleri yarışmaya katılamaz.Hanelerde oluşan ambalaj atıkları temiz ve boş olarak yarışma için geçerli sayılacaktır. Ambalaj harici atıklar (organik atıklar ve sıvı içeren atıklar vb.) teslim alınmayacaktır.Yarışma için belirlenen süre içerisinde aynı kişi birden fazla kez atık teslim edebilir.Hanelerden oluşması muhtemel atıkların, hane halkının kullanımını aşacak miktarda olması durumunda komisyon tarafından değerlendirilecektir.Atıklar teslim edilirken görüntüler kayıt altına alınacaktır.

İŞTE BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

Alanya Belediyesi’nce düzenlenen yarışmada istenilen belgeler ise şu şekilde sıralandı;Yarışmaya katılım sağlayacak kişiler kimlikleri ile, ikamet adresleri ve iletişim numaraları ile birlikte, ilk atık teslim edecekleri zaman, atıkları teslim alacak personele kayıt ettireceklerdir. Sonraki atık teslim zamanlarında atık veri kayıt için kimlik göstermeleri yeterli olacaktır.Atık teslim fişleri seri nolu olarak 2 suret olarak düzenlenecektir. Atık teslim fişleri hem atığı teslim eden yarışmacı hem de atık toplayan firmanın (Zortaş Geri Dönüşüm) personelinde kayıtlar tutulacaktır.

YARIŞMANIN KAZANANINI JÜRİ BELİRLEYECEK

1 ay boyunca sürecek olan Sıfır Atık Mutfakta Başlar Yarışması’nın kazananını ise jüri üyeleri belirleyecek. 11 Ocak 2023 tarihinde Kültür Merkezi’nde düzenlenecek ödül töreniyle dereceye girenler ödüllerini alacak. Jüri atık miktarlarını ağırlık birimi olarak değerlendirecek.

222 KİŞİYE ÖDÜL

Yarışma sürecinin tamamlanmasıyla birlikte komisyonca belirlenen en çok atık teslim eden yarışmacılardan sıralamaya giren ilk 22 kişiye elektronik küçük ev aletleri, ilk 200 kişiye ise temizlik seti hediyeleri (200 kişiye mutfak ve çamaşır malzeme seti) verilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER