Alanya’da bu kez onlar radarda

Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince Alanya’da gıda denetimleri kapsamında bu hafta 140 su ürünleri satış noktalarına denetleme yapıldı.

Alanya’da bu kez onlar radarda

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatıyla 81 ilde 1 ay önce başlanan toplu tüketim yerleri denetlemesi sona erdi. Alanya İlçe tarım ve Orman Müdürlüğü’nün 12 ay boyunca yaptığı denetimler bakanlığın talimatıyla son 1 ayda hız kazandı. Yapılan denetimlerde Alanya’da bin 780 işletme denetlendi. Konu hakkında açıklama yapan Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar denetimlerin devam edeceğini, bu hafta başından itibaren yasa dışı su ürünleri avcılığına yönelik denetimlerde karaya çıkış noktaları, perakende satış yerleri, balık halleri, soğuk hava depoları, balıkçı gemileri ile yol güzergâhlarında eş zamanlı ve çapraz denetimler başlatıldığını belirtti. Tüketicilerin sağlığı ve menfaatlerinin en üst düzeyde korunması ile firmalar arasında haksız rekabetin önlenmesi amacıyla güvenilir olmayan gıdayı arz edenlere göz açtırılmayarak gerekli yaptırımlar uygulanmaya devam edilecek.

‘78 BALIK RESTORANI DENETLENDİ’

Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar açıklamasında, “İlçe Müdürlüğümüz Teknik ekiplerimiz Alanya’mızda denetimlerine aralıksız devam etmektedir. Tarım ve Orman Bakanımızın talimatı doğrultusunda 81 ilde eş zamanlı gıda denetimi kapsamında toplu tüketim yerleri satış yerleri denetlendi. Bu hafta başı itibari ile gıda denetimleri içerisinde et ve süt ürünleri işletmeleri, su ürünlerini satış yerleri, üretim yerleri, yasa dışı avcılık, balık çıkış yerlerinde denetimler aralıksız devam ediyor. Ekiplerimiz tüm gün boyunca denetimlerine devam edecek. 140 denetim satış yerine, 78 denetim balık tüketilen restoranlara ve her gün denetlenen balık çıkış noktalarında denetim sayısı 200’e ulaştı. 70 civarında denetimde yol kontrollerimizde uygulandı, devam ediyor. Bu güne kadar henüz cezai işlem uygulanmadı” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
1
1 - 4 ay Önce

1

1
1 - 4 ay Önce

1

SIRADAKİ HABER