Başkan Yücel’den yeni yıl mesajı

Alanya halkının yeni yılını kutlayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 2022 yılını değerlendirdi. Geride bıraktığımız yılda Alanya’ya eğitim yatırımları başta olmak üzere birçok hizmet kazandırdıklarını belirten Başkan Yücel, 1 Milyar 775 Milyon TL’lik bütçe ile yeni yılda da Alanya’ya mega projeler kazandırmaya devam edeceklerini söyledi.

Başkan Yücel’den yeni yıl mesajı

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bugün gerçekleştirilen Encümen Toplantısı sonrasında bir mesaj yayınlayarak tüm Alanya halkının yeni yılını kutladı. Toplantıda Alanya Belediyesi’nin 2022 yılı hizmet ve yatırımlarını değerlendiren ve 2023 yılındaki hedeflerden bahseden Başkan Yücel, “Kentimize onlarca hizmet ve proje kazandırmanın gururunu yaşayarak 2022 yılını geride bırakıyoruz. 2023 yılında da Alanya’yı her yönden daha da ileriye götürmenin heyecanı ve gayreti içinde olacağız. Alanya’nın vizyonunun gelişmesi, modern ve yaşanılabilir bir kent olması yolundaki çalışmalara bugün olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz. Günün şartlarında en fazla üreten, en fazla çalışan belediyeyiz. Alanya Belediyesi geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2023 yılında da bölgenin en büyük bütçesine sahip belediyesi oldu. Göreve başladığımız 2014 yılında 220 Milyon 725 bin liralık bütçe ile başlanan hizmet yılı, rekorlar kırarak 2023 yılında 1 milyar 775 milyon liraya yükseldi. Rekor bütçemiz ile 2023 yılında da hizmetlerimiz ve kentimiz için hayata geçirdiğimiz projelerle çalışmalarımızdan asla ödün vermeden yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

EĞİTİME TAM 90 MİLYON TL’LİK YATIRIM

2022 yılında yapılan projelerle Alanya’da eğitim konusunda çığır açan pek çok çalışmanın altına imza attıklarının altını çizen Başkan Yücel, “Önceliğimiz eğitim diyerek çıktığımız yolda şehrimizi bir eğitim kenti haline getirmenin de sevincini yaşıyoruz. Geleceğimizin mimarı çocuklarımız için 90 Milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştirdik. Belediye olarak 3 yeni okulu kentimize kazandırırken, 4 okulda ise sınıf sayılarının arttırılması için çalışma yürüttük. Alanya Merkezde ve batı bölgesinde etüt merkezimizi hizmete sokarak yıl içerisinde 1050 öğrencimizin eğitim almasını sağladık. Kırsal kesimden gelen öğrenciler için hayata geçirdiğimiz Kız Öğrenci Yurdumuz tam kapasite çalışmaya devam ederken, Oba Mahallesi’nde kreş ve gündüz bakımevi projemiz de ilk öğrencilerini kabul etti. Mahmutlar Mahallemizdeki kreş projemiz ise son aşamasına geldi. Şehrimizdeki 9 adet kütüphane ile binlerce öğrencimizi kitapla buluştururken, gezici kütüphanemiz ile de yeni yılda kitapları vatandaşlarımızın ayağına götürmeyi hedefliyoruz. Alanya’daki tüm okullarda bakım, onarım ve tadilat işlemlerini yine belediye olarak üstlendik ve öğrencilerimizin daha iyi koşullarda eğitim alması için çalışmaları tamamladık. Ayrıca şehrimizde eğitim gören üniversite öğrencilerimiz için Gençlik Hizmetleri Birimimizi açtık ve öğrencilerimizin her zaman yanında olduk. 2023 yılında eğitim çalışmalarımızın artarak devam etmeyi hedefliyor, en büyük yatırımı yine çocuklarımıza gerçekleştireceğimizin bilinmesini istiyorum.” şeklinde konuştu

BAŞKAN YÜCEL; “2023 YILINDA DEVAM EDEN 16 YENİ MEGA PROJEYİ KENTE KAZANCIRILACAĞIZ”

Göreve geldiğimizden beri 60’tan fazla yapısal projeyi vatandaşlarımızın hizmetine sunmuştuk. Daha önceki yıllarda yaptığımız pek çok projeye 2022 yılında yenilerini ekledik.

2023 yılında da 16’nın üzerinde devam eden yatırımları şehrimize kazandıracak olmanın heyecanını şimdiden yaşıyoruz. Yeni yılda; Yeni Belediye Hizmet Binası, Alanya Kapalı Pazar Alanı, Kapalı Otopark, Sinema ve Dijital Kütüphane, Mahmutlar Kültür Merkezi, Mahmutlar Kreş Projesi, Alaiye Su Üretim Ve Dolum Fabrikası, Oba Kapalı Spor Salonu, Gastronomi Ve Aş Evi, Konaklı Spor Kompleksi, Payallar Ve Türkler Mahallesi Arası Sahil Bandı Bisiklet, Yeşil Yürüyüş Yolu ve Piknik Alanları Projesi, Hobi Ve Tropikal Bahçe, Ulaşım Master Planı, Tek Tip Sahil Büfeleri, Japonya Büyükelçiliği Engelli Araç Alım Projesi, El Sanatları Ve Hediyelik Eşyalar Üretim Atölyesi, Eğrigöl Yaylası Sağlık Hizmetleri, Hacıkaranfil Konağı Onarım Çalışması projelerimizi tamamlayacak pek çok yeni proje ve yatırım için de kolları sıvayacağız.” dedi.

BAŞKAN YÜCEL; “GÜÇLÜ VE VİZYONER BİR BELEDİYEYE DÖNÜŞTÜK”

Alanya Belediyesi’nin güçlü ve vizyoner bir belediyeye dönüştürdüklerini belirten Başkan Yücel, “Belediye taşınmazlarımızı ve araç filomuzu bölgenin en iyisi haline getirdik ve yeni yılda da arttırmaya devam edeceğiz. 2022 yılında belediyemiz bünyesinde 90’ı geçkin festival ve etkinlik gerçekleştirdik. Bunların 40’ı uluslararası kapsamda değerlendirdiğimiz etkinlikler oldu. Yeni yılda da vatandaşlarımızın yaşam standardını yükseltmek için yeni yollar, yeni sosyal alanlar ve kültürel etkinliklerle hizmetlerimizi aynı heyecan, aynı güçle sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

BAŞKAN YÜCEL’DEN YENİ YIL MESAJI

Başkan Yücel, 2023 yılının tüm insanlığa ve ülkemize hayırlar getirmesini dilerken, “Yeni yıla yepyeni umutlarla girmenin heyecanını yaşıyoruz. Yeni yılda birlik ve beraberliğimizin daha çok artmasını, başta Alanyalı hemşerilerim olmak üzere yeni yılın hepimize, yuvalarımıza, kentimize, ülkemize ve tüm insanlığa esenlik, huzur, başarı, sağlık ve mutluluk getirmesini diler; saygı ve sevgilerimi sunarım. Yeni yılınız kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER