Muz Lifi 13. Tarım Fuarı'nda

Alanya Belediyesi’nin 2015 yılında “Muzdan Sanata Hayalden Tasarıma” sloganıyla başlattığı tescilli projesi “Muz Lifi”, bugün açılan 13. Gazipaşa Tarım Fuarında tanıtılıyor.

Muz Lifi 13. Tarım Fuarı'nda

Belediyelerin, tarımla ilgili kurum ve kuruluşların, STK’ların, üretici firmaların ve vatandaşların katıldığı 13. Gazipaşa Tarım Fuarı 11 Mayıs’ta açıldı. 14 Mayıs tarihine kadar açık kalacak fuarda, Muz Lifi Projesini tanıtmak amacıyla Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü de bir stant açtı. Açılan stantta, mu lifinden yapılan muz lifi-ipek iplik ve muz lifi-pamuk ipliği kullanılarak geleneksel yöntemlerle dokunan kumaşlar, ayakkabılar, şallar, muz yapraklarından elde edilen tablolar, hediyelik eşyalar, muz atıklarında yapılan Alaiye markalı organik katı ve sıvı gübrelerin tanıtımına başlandı.

“PROJEMİZ TPMK TARAFINDAN BELEDİYEMİZ ADINA TESCİLLENDİ”

Gazipaşa Tarım Fuarı’na katılan Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nimet Hacıkura, fuarla ilgili bir değerlendirme yaparak şunları kaydetti:

“Alanya’ya ait kültürel değerlerin tescillenmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün, 2015 yılında “Muzdan Sanata Hayalden Tasarıma” sloganıyla başlattığı “Muz Lifi Projesi”, Türk Patent ve Marka Kurumu (TPMK) tarafından Alanya Belediyesi adına tescil edilerek koruma altına alınmıştı.

Biz Belediye olarak bu projemizi fuarlarda, etkinliklerde sık sık tanıtarak daha geniş kitlelere duyurmayı amaçlıyoruz. Bugün açılan Gazipaşa Tarım Fuarı’nda proje kapsamında muz ve muz lifinden elde ettiğimiz tüm ürünlerimizi tanıtmaya başladık. Özellikle muz lifi ve pamuk karışımı ile dokunan kumaşları, bu kumaşlardan yapılan çanta, ayakkabı, terlik, omuz atkısı, şal, kilim, sehpa örtüsü ve muz yapraklarından elde edilen tabloları, hediyelik eşyaları ziyaretçilerin beğenisine sunduk. Standımıza ve projemize olan yoğun ilgi bizi son derece memnun etti.”

ALAİYE MARKA ORGANİK GÜBRELERE ÇİFTÇİLERDEN BÜYÜK İLGİ

Fuarın en ilginç diğer bir ürünü ise park ve bahçe atıklarından üretilen Alaiye marka organik gübre oldu. İki çeşidi bulunan organik gübre, çiftçilerden büyük ilgi gördü. Sebzeler, narenciye, meyve ağaçları, tarla bitkileri, bağ ve bostan tarlalarında kullanılan gübrelerin içeriğinde yoğun organik madde bulunduğu için bitkinin etkin beslenmesine yardımcı oluyor. Bir taraftan toprağın doğal yapısını koruyan bu gübreler bir taraftan da yüksek verim elde edilmesini sağlıyor. Bu haliyle aynı zamanda da sentetik gübrelerin doğaya verdiği zararı önlüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER