CHP’li Demirci’den TOGG yorumu: Üretim iyidir!

Hükümetin bugüne kadar hep tüketimi teşvikle, fabrikaları satmakla, hazine garantili yatırımlar yapmakla eleştirildiğini ve bu eleştiriler de haklı olduğunu söyleyen CHP’li Meclis Üyesi Demirci, yerli otomobil TOGG ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

CHP’li Demirci’den TOGG yorumu: Üretim iyidir!

Türkiye'nin vizyon projeleri arasında yer alan TOGG’un Seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü'nde açılış töreni düzenlendi. Böylece 27 Aralık 2019'da ön gösterim araçlarının tanıtımının yapıldığı, 18 Temmuz 2020'de fabrikasının inşasına başlandığı TOGG’un seri üretimi için geri sayımın sona erdi. TOGG’un fiyatı, ön satışın başlayacağı şubat ayında açıklanacak. 
DEMİRCİ: ÖNEMLİ OLAN MARKANIN YERLİLİĞİ
Seri üretimin başlamasıyla otomotiv sektörü, yönetici ve vatandaşlardan çok sayıda değerlendirme geldi. CHP Antalya Büyükşehir ve Alanya Belediye Meclis Üyesi Erkan Demirci de değerlendirme yaparak TOGG’un geç kalmış ve yerinde bir yatırım olduğunu söyledi. Banttan çıkması ve genel satışın başlamasının sevindirici bir gelişme olduğunu belirten Demirci, “Zamanla sahadan toplanacak veriler ve AR-GE çalışmalarıyla gelişeceğini ve parçalarındaki yerlilik oranının artacağını umuyorum. Önemli olan parçaların değil, markanın yerliliğidir” dedi.
“FİYATI ÇOK KİŞİNİN ALIM GÜCÜNÜN ÜSTÜNDE”
Marke yerliliğinin yanı sıra sürdürülebilirlik ve otomobil piyasasında tutunmasının da önemli bir unsur olduğunu söyleyen Demirci şöyle konuştu: “Tahmin edilen fiyatlar maalesef pek çok kişinin alım gücünün üstündedir. Diğer markalarla rekabet için ürün çeşitliliği ve her bütçeye uygun araç modeli geliştirilmelidir. 
“BU İŞİN ALTINDAN KALKMASI EN BÜYÜK TEMENNİM”
Üretim iyidir. Bu hükümet bugüne kadar hep tüketimi teşvikle, fabrikaları satmakla, hazine garantili yatırımlar yapmakla eleştirildi ve bu eleştiriler haklıydı. Finansman modelini tam olarak bilmemekle birlikte, (maliyetin tamamını ortak girişim grubu mu karşıladı, hükümet devlet hazinesinden ne kadar para aktardı ya da ne kadar teşvik verdi.) üretime dönük fabrika açmak ve açmaktan öte bu fabrikayı kâr ederek büyütebilmek ülke ekonomisi açısından faydalıdır. Türkiye'nin ciddi otomobil üretim tecrübesiyle bu işin altından kalkması en büyük temennimdir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER