MHP’nin ‘Aydınlatma Toplantısı’na yoğun ilgi

MHP İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantısı’ yoğun ilgi gördü.

MHP’nin ‘Aydınlatma Toplantısı’na yoğun ilgi

Alanya Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen “Adım Adım 2023 Anadolu” etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua okunması ile başladı. MYK üyeleri Hüseyin Yıldız, Ahmet Selim Yurdakul, Mustafa Aksoy, Abdurrahman Başkan, İlknur Fidan, MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. İstanbul’un fethi ile başlayan Devlet Bahçeli ile son bulan sinevizyon izlendi. MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan’ın açılış konuşması ile süren toplantıda İstanbul’un fethininde sembolü olarak bu yılın 569’ncu üyesine sembolik olarak rozeti MHP Antalya Milletvekili ve MYK Üyesi Abdurrahman Başkan tarafından takıldı. Başkan Türkdoğan, yaptığı açılış konuşmasında katılımcılara desteklerinden dolayı teşekkür edip davalarına sahip çıktıkları için duyduğu şükranı dile getirdi. 
'BİRİNCİ OLMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun ise önce bölge istişare toplantılarını ardından il il Anadolu temalı toplantının Antalya’da yapıldığını ifade etti.'Ülke genelinde başlayan Antalya’da da Gazipaşa’da başlayan fethin yıl dönümünde ise Alanya’da noktalanacak “Adım Adım 2023, İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma” temalı toplantımızı yapıyoruz' diyen Durgun, CHP’nin nereye savrulduğunu nasıl bir hürriyete büründüğünü, HDP ile olan ittifakını terörle mücadeleye karşı geldiğini ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bağlarını kopardığını anlattıklarını ifade etti. Durgun,"2023’te partimiz Antalya’da birinci parti yapmak içn çalışıyoruz,  ilk yerel seçimlerde Alanya ve Korkuteli seçimlerinde ilçelerine yanı sıra yeni belediyeler katarak birinci olmak için çalışacağız" dedi.
MHP LİDERİ SELAM GÖNDERDİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Alanya ve Gündoğmuş halkına selam ve muhabbetlerini gönderdiğini belirten MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan da Fetih ile birlikte 569 yılı önce çağ açıldı çağ kapandı. Karadan gemiler yürütülerek İstanbul fethedildi. Eski İstanbul il başkanı olarak benim için fetih kutlamalarının önemi bir başkadır diyerek yaşadığı coşkuyu belirtti. 
TEPKİ GÖSTERDİ
'Yörük diyarı Antalyamız birliğin ve dirliğin merkezi oldu' diyen Başkan, “Türk milleti olarak çok çetin yollardan geçtik ancak doğru bildiğimizden şaşmadık. Cumhur ittifakı bu topraklarda hür ve müstakil yaşamak isteyenlerin gönül ortağıdır. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır bu bizim parolamızdır. Ülkemizin faydasına olan yasalara ve güvenliğimiz için ihtiyaç duyulan tezkere destek sağlıyoruz. 15 Temmuzda orduda asker ve uçak kalmamış kara propagandası yürüttüler ancak ülkemiz gücünü bu süreçte Fırat Kalkanı operasyonu ile gösterdi. Suriye’ye şimdide sınır ötesi operasyonu düzenlenecek bu durumdan ilk rahatsız olan ABD oldu. Ne derlerse desinler biz aynı kararlılıkla gazi meclisimizin arkasında durmaya devam edeceğiz. CHP ise Afrin’de ne işimiz var diyecek kadar kendi toprağına yabancılaşmış durumda. Bu süreçte ABD büyükelçisi Ankara’da birtakım ziyarette bulundu kimler görüştükleri ortada” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılışdaroğlu’nu nen son Van’da yaptığı belediye başkanları toplantısında cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş’ı serbest bırakacaklarını söylemesine ilişkin sert eleştiride bulunan Durgun o ifade hafızalarda. CHP’nin ve Atatürk ne Türk milletinin değerleri ile bağı kalmamıştır" sözleri ile tepki gösterdi.  
SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ
MHP Antalya eski Antalya Milletvekili ve MYK üyesi Hüseyin Yıldız ise konuşmasının başında ilk hedeflerinin Genel Başkan Devlet Bahçeli’i talimatları ile Cumhurbaşkanlığı seçimi ardından milletvekilliği ve belediye başkanlığı seçimleri için seferberlik ilan ettiklerine vurgu yaptı. Türkiye’de 81 ilin yanı sıra ilçe ilçe Anadolu’yu gezdiklerini belirten Yıldız, “2023 Recep Tayyip  Erdoğan’ı yeniden cumhurbaşkanı seçeceğiz. Genel başkanımızdan aldığımız görevle Anadolu karış karış geziyoruz. Sorunları genel merkezimize iletiyoruz çözümlere buluyoruz. Biz milletimiz için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. ABD ve AB’ye karşı da eleştiride ulunan Yıldız, “Demokrasi  getireceğini vaat eden ABD ve AB hiçbir ülkeye güzellik götürdüğünü tarih yazmaz. Onlar kendilerine maden, petrol arar sadece. Bizim başımıza da PKK’yı bela ettiler. Yetinmediler FETÖ’yü üzerimize saldılar ancak biz onları da defettik. Kendi ticaretini yaparken Ali Babacan bakan yapıldı,  Davutoğlu sıradan bir öğretim görevlisiydi Dışişleri bakanı yapıldı, Kemal Kılıçdaroğlu SSK müdürüyken CHP’ye geçti kaset operasyonu sonrası genel başkan oldu. Meral Akşener bakan yapıldı sonra MHP’yi bölmekle görevlendirildi.  Bakan yapıldılar başbakan yapıldılar ABD ve AB desteği ile Türkiye’yi yönetmek istiyorlar. Muhalefet partiler her akşam felaket tellallığı yapıyorlar ülkemizin geriye gittiğimi anlatacak kadar yüzsüzleşiyorlar" dedi.
BEKLENTİSİNİ YİNELEDİ
Alanya'nın il olmasının sadece slogan olarak kalmaması için şehrin alt ve üst yapısın il olacak şekilde hazırladıklarını ifade eden Başkan Yücel de, bu konuda nihai kararın devlet büyüklerinde olduğunu ancak kendilerinin beklentisinin il olmak olduğunu yeniden ifade etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER