MUZBİR üyeleri toplandı ama genel kurul yapılamadı

Yaklaşık 2 bin 500 muz üreticisinin bulunduğu Alanya’da MUZBİR'in genel kuruluna sadece 12 üye katıldı. Genel kurulda konuşan MUZBİR Başkanı Mustafa Şenli, üreticileri birliğe üye olmaya davet ederken, çoğunluk sağlanamayan kongre 8 Haziran Çarşamba gününe ertelendi.

MUZBİR üyeleri toplandı ama genel kurul yapılamadı

Alanya Muz Üreticileri Birliği’nin (MUZBİR) 2022 yılı Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı çoğunluk sağlanamadığı için bir sonraki tarihe ertelendi. Alanya Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda başlayan genel kurula MUZBİR Başkanı Mustafa Şenli, Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar ile birliğin üyeleri katıldı. 
“ÜRETİCİLER BİRLİĞE ÜYE OLMUYOR”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurul, divan kurulunun oluşturulması ile sürdü. Genel kurulda konuşan Rüzgar, ilçede 2 bin 500’e yakın muz üreticisinin olduğunu ancak MUZBİR’in üye sayısının yeterli olmadığını söyledi. Rüzgar, “MUZBİR, avokado üreticileri birliğinin üye sayısının çok olmasını gönülden istiyoruz. Müdürlük olarak bu konuda destek veriyoruz ama bazı üreticiler birliğe üye olmuyor. Alanya’da örtü altı üretici birliği kurma çalışması var ama MUZBİR, avokado üreticileri birliği gibi bir amacı olmalı. Birliklerimizi güçlendirmemiz gerekiyor” dedi. 
“ÜRETİCİYİ BİRAZ CEZBEDER HALE GETİRMEMİZ LAZIM”
Alanya’da yaklaşık 3 bin kişinin muz üretimi ile uğraştığını söyleyen Göktepe, “MUZBİR’in üye sayısının az, birliğe ilginin az olması üzücü. MUZBİR en önce kurulmuş birlik. Bakanlığa ilettiğimiz dosyaların içerisinde örtü altında muz olarak ayırmadan üreticilere mutlaka ürün bazlı destek verilmesi gerektiği yer alıyor. Örtü altı üretimde maliyetler yüksek olduğundan dolayı üreticiyi biraz cezbeder hale getirmemiz lazım. İlerleyen zamanda oda olarak gübre bayisi açma düşüncemiz var. Bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. MUZBİR’in hem ekonomik hem de örgütlenmede en güçlü birlik olması lazım” diye konuştu. 
“ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİMİZE ÜYE OLMAYA DAVET EDİYORUM”
Kuruldukları günden beri üyelerle kongrelerde bir araya gelebildiklerini aktaran Şenli ise, kongreye katılan üyelere teşekkür etti. Şenli, “Birliğe üye olma, muz üreticilerinin gerekli özeni gösterip birlikten kuvvet doğar ilkesiyle hareket etme noktasında omuz omuza verip özellikle son dönemde yaşadığımız fiyat politikası ve pazarlama sıkıntılarını, muzda bir standart yakalama noktasındaki çalışmalarını daha rahat yapabileceğimizi düşünüyoruz. Çiftçiler olarak bir araya geldiğimizde daha güçlü olabileceğimizi düşünüyoruz. Bütün muz üreticilerini birliğimize üye olmaya, birliğin aktivitelerinde söz sahibi olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. Çoğunluk sağlanamayan genel kurul 8 Haziran 2022 Çarşamba günü Alanya Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda saat 10.00’a ertelendi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER