Toklu, "Alanya halkı büyük bir kenetlenme örneği gösterdi"

AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde etkili olan 7.7. ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Alanya halkının büyük bir kenetlenme örneği gösterdiğini söyledi.

Toklu, "Alanya halkı büyük bir kenetlenme örneği gösterdi"

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde etkili olan 7.7. ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından konuşan AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, devlet-millet el ele vererek bu felaketin yaralarını saracaklarını ifade etti. Toklu, “Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 ardından Elbistan ilçesinde 7,6 şiddetinde meydana gelen deprem 13 buçuk milyon vatandaşımızın yaşadığı geniş bir çevredeki 10 ilde büyük yıkıma yol açtı. 71 ilimizi de büyük hüzne boğdu. Deprem anından itibaren devletimiz tüm kurumları ile sahada çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor. Depremin 10 ilimize yayılan yıkım etkisinin ardından ekiplerimiz canla, başla ve fedakarca bir mücadele içerisinde girdi. Devletimiz tüm imkanlarını kullanarak vatandaşlarımızın ve gönüllülerin de desteğiyle arama kurtarma çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürdü, sürdürmeye de devam ediyor. Depremden etkilenen 10 ilimiz için ülkemizde büyük bir yardım seferberliği başlatıldı. Alanya Kaymakamlığı’mız, Alanya Belediyemiz ve AFAD koordinesinde oluşturulan yardım toplama noktalarına ilçemizin yardımsever ve gönlü zengin halkı depremin ilk gününde büyük bir kenetlenme örneği göstererek afet bölgesindeki öncelikli acil ihtiyaçların karşılanması için 7'den 70'e herkes elinden geldiği kadar yardımda bulundu" dedi.
“BU FELAKETİN YARALARINI SARACAĞIZ”
Deprem sonrası Alanya halkının büyük bir yardım seferberliği içerisinde olduğunu aktaran Toklu devlet-millet el ele vererek bu felaketin yaralarını saracaklarını aktardı. Toklu, "Bugün itibariyle Alanya olarak toplam 703 bin 691 ihtiyaç malzemesini deprem bölgesindeki kardeşlerimize ulaştırdık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla birçok ilde otellerin, yurtların ve misafirhanelerin kapıları deprem bölgesinden tahliye edilen vatandaşlarımıza açıldı. Alanya'mızda toplam 193 otelde yaklaşık 24 bine yakın deprem mağduru kardeşimizi ağırlıyoruz. Ayrıca deprem bölgesinden yaralı olarak şehrimize gelen depremzedelerin tedavileri Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirildi. Deprem felaketinde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu afetin yaralarını devlet-millet el ele vererek saracağız. Beraberliğin ve dayanışmanın birleştiği noktadayız. Vatandaşlarımızın her daim yanında olmaya devam edeceğiz. Geçmiş olsun Türkiye'm" dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER