Alanya’da çöken iskelede çalışmalara başlandı

Alanya iskelesinde yaşanan çökmeler konusunda Kaymakam Ürkmezer, AK Parti İlçe Başkanı Toklu ve kurum müdürleri konuyu görüşmek için bir araya geldi. Toplantının ardından iskeleye giden Toklu, “İskelede meydana gelen çökme ve onarım çalışmalarının başlaması yönündeki girişimlerimiz sonuç buldu” dedi.

Alanya’da çöken iskelede çalışmalara başlandı

Geçtiğimiz Şubat ayında Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer'in ev sahipliğinde, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar ve Liman Başkanı Mehmet Sayhan'ın katılımları ile Alanya Kaymakamlığı’nda rıhtım zirvesi gerçekleşmişti. Alanya Kaymakamlığı’nda yapılan toplantının ardından Ürkmezer, Toklu, Rüzgar ve Sayhan, iskeleye giderek yerinde incelemelerde bulunmuşlardı. İskelede yaşanan mağduriyet ve belirsizliğin çözülmesiyle ilgili Toklu’nun Ankara temasları sonuç buldu. Yapılan girişimler sonucu iskelenin yapım ve onarım çalışmalarının başladığı ve en kısa sürede bitirileceği bilgisini Başkan Toklu verdi.
İHALE SÜRECİ TAMAMLANDI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığının ortak yürütmüş olduğu Alanya iskelesindeki çalışmaların raporları hazırlandı. İhale sürecinin tamamlanmasıyla bölgede çalışmalar başladı. Ürkmezer, Toklu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Antalya Bölge Müdürü Serhan Özkanlı ve Sayhan'ın katılımı ile Alanya Kaymakamlığı’nın ev sahipliğinde rıhtım zirvesi yapıldı. Toplantıda limanda bulunan her bir esnafın mağduriyetinin ortadan kaldırmak için gerekli adımların atıldığı bilgisini veren Toklu, bölge turizmi için oldukça önemli olan iskelenin onarımı için düğmeye bastıklarını, ihale sürecinin tamamlanıp onarım çalışmalarına başlandığını söyledi. 
“GİRİŞİMLERİMİZ SONUÇ BULDU” 
Alanya Kaymakamlığı’ndaki toplantının ardından Ürkmezer, Toklu, Özkanlı ve Sayhan yerinde incelemelerde bulunmak üzere iskeleye gittiler. İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Toklu, “Bugün Ürkmezer’in ev sahipliğinde Özkanlı ve Sayhan ile birlikte bir araya geldik. Gündemimiz Alanya’mız için oldukça önemli olan iskelemizdi. İskelemizde meydana gelen çökme ve tahribatların onarım çalışmalarının başlaması yönünde gerek Ankara gerekse Antalya’da yapmış olduğumuz toplantılar neticesinde girişimlerimiz sonuç bulmuş olup, turizm cenneti Alanya'mızın en gözde mekanlarından biri olan Alanya iskele bölgesinde yaşanan durumun bir an evvel giderilmesi hepimizin ortak isteği. Bölgede yürütülen çalışmaların takibini hem Alanya Kaymakamlığı hem de kurumlarımız ile yürütmekteyiz. Turizm esnafımız için oldukça öneme sahip iskelemizin onarım çalışmalarına hız verilmesinde büyük katkısı olan başta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER